JUAN MEDINA/Action Images
JUAN MEDINA/Action Images

Vrsaljko asistirao u 91. za preokret Atletica kod Getafea (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.09.21. | 21:12

Getafe zabio Simeoneovom Atleticu, no niti danas nije osvojio bod.

Atletico Madrid slavio je kod Getafea 2:1 iako je do 78. minute gubio 0:1. Oba gola za prvaka zabio je Luis Suarez, nakon što je Carles Alena zaradio izravni crveni karton. Asistent za 2:1 bio je Šime Vrsaljko u 91. koji je u igru ušao sedam minuta ranije.

Ovom pobjedom Atletico je barem privremeno skočio na vrh ljestvice, a Getafe je upisao i šesti poraz u isto toliko utakmica.

U prvom poluvremenu Atletico je bio bliže pogotku, no na odmor se otišlo s minimalnom prednosti domaćina. Getafe je stigao do vodstva u zadnjoj minuti prvog poluvremena. Prvo se Jan Oblak spetljao, loše je uhvatio jedan centaršut, obrana Atletica uspjela je privremeno otkloniti opasnost, no lopta je stigla do Nemanje Maksimiovića koji centaršutom pronalazi sunarodnjaka Stefana Mirtovića koji puca glavom i od stative, i ruke Oblaka, zabija za vodstvo svoje momčadi.

Pogodak Mitrovića za 1:0 pogledajte OVDJE.

Zanimljivo, ovo je bio prvi gol kojeg je Getafe zabio Atleticu od kada je madridski klub krajem 2011. preuzeo Diego Simeone.

U nastavku utakmice na terenu je bila samo jedna momčad. Atletico je imao preko 70 posto vremena loptu u svojim nogama, no obrana Getafea odolijevala je pritisku susjednog Atletica sve do same završnice. Prijelomni trenutak bila je 74. minuta kada je Carles Alena zaradio izravni crveni karton zbog grubog starta na nogu Brazilca Matheusa Cunhe koji je u igru ušao nekoliko minuta ranije umjesto Antoinea Griezmanna koji još uvijek čeka svoj prvi gol u dresu Rojiblancosa.

S igračem više Atletico je uspio preokrenuti. Luis Suarez zabio je lijepi pogodak na asistenciju Marija Hermosa četiri minuta kasnije (VIDEO), a onda u 91. stigao i do preokreta. Šime Vrsaljko u igru je ušao u 84. umjesto Hectora Herrera da bi u 91.

Donedavni hrvatski reprezentativac izveo je aut, lopta mu se vratila na centaršut, a on je poslao svijeću na peterac gostiju. Tamo je, usamljen kao duh, stajao Luis Suarez koji postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Pogodak Suareza za 2:1 pogledajte OVDJE.

U idućem kolu Atletico Madrid gostuje kod Alavesa, a Getafe kod Betisa.



Tagovi

PrimeraAtletico MadridGetafeLuis SuarezŠime VrsaljkoDiego Simeone

Ostale Vijesti