Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Vrijeme je za penziju: Bivši strateg Hajduka koji je mentorirao Tudora dobio otkaz u susjedstvu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 18.04.23. | 09:05

Klupu Bijelih je svojevremeno napustio zbog poziva Lazija.

Edoardo Reja je više nije trener ND Gorice, 77-godišnjem Talijanu rodom iz Gorize presudila su četiri vezana poraza pa je tako nakon tek sedam utakmica 'digao sidro' i napustio klupu trenutno pretposljednje momčadi lige.

O životopisu Eduarda Reje ne treba puno, trenersku karijeru započeo je davne 1979. godine, a vodio je, između ostalih, Veronu, Bolognu, Torino, Genou, Napoli, Lazio i Atalantu. Prije dolaska u Sloveniju je tri i pol godine radio kao izbornik Albanije, a pamti se i njegova kratkotrajna avantura u Hajduku s kojim se pozdravio nakon što je na njegovu adresu stigao poziv Lazija.

Na klupi splitskog kluba odradio je 13 utakmica, pritom upisao osam pobjeda, dva remija i tri poraza, a iako je u porazu upisao poraz na Kantridi kojeg je potpisao dvostruku strijelac Ramon Fernandez, od Bilih se oprostio s tri vezane pobjede (Croatia Sesvete, Osijek, Zadar). Reja je bio svojevrsni mentor Igoru Tudoru, a nakon njegovog odlaska je na klupu zasjeo pokojni Špaco Poklepović.

Budući da će talijanski strateg ove godine imati zadatak ugasiti 78 svjećica na rođendanskoj torti, za očekivati je da je ovo bio njegov oproštaj od nogometa.



Tagovi

Edoardo RejaND GoricaSlovenska nogometna liga

Ostale Vijesti