Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Vratit će se Rode: Ima 95 nastupa u 1. HNL, bio je sjajan u Ukrajini, a sad ide u Den Haag (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.04.22. | 09:07

Transfer je službeno potvrđen, defenzivni veznjak koji je igrao za čak četiri današnja hrvatska prvoligaša do kraja sezone branit će boje dvostrukog prvaka Nizozemske.

Još jedan hrvatski nogometaš odlučio je privremeno suspendirati svoj ugovor s klubom te će do kraja sezone biti na posudbi u Nizozemskoj. Filip Uremović je iz Rubina preselio u Sheffield, Neven Đurasek je iz Dnipra-1 prešao u Olimpiju, a sad je i David Puclin odlučio napustiti ratom pogođenu Ukrajinu koju će zamijeniti Nizozemskom. Puclin je nešto više od dvije godine bio igrač Vorskle iz Poltave, tamo je igrao sjajan nogomet, ali budući da je sport trenutno nešto potpuno nebitno u Ukrajini, Puclin je pronašao način kako otići iz zemlje i svoj nogometni put nastaviti negdje drugdje.

Njegove opcije bile su limitirane, dosta liga ne želi prihvatiti igrače iz Rusije i Ukrajine do kraja sezone jer vjeruju da bi na taj način kompromitirali regularnost prvenstva, ali Nizozemci ne spadaju u tu kategoriju. Bivši igrač Varaždina, Gorice, Šibenika, Istre 1961 i Slaven Belupa otisnuo se u zemlju tulipana te će minimalno do kraja sezone igrati za ADO Den Haag.

Inače, Rode (klupski nadimak, op.a.) su lani ispale iz Eredivizije u Eerste diviziju (drugi rang nizozemskog nogometa), a iako što klub dolazi iz jednog od najvećih nizozemskih gradova, nikad nisu uspijevali konkurirati i ravnopravno se boriti s Ajaxom, PSV-om i Feyenoordom. Inače, veliki trag u klubu svojevremeno je ostavio Ernst Happel koji je svoj najdulji trenerski mandati imao baš na klupi Roda, a klub se trenutno nalazi na skromnom sedmom mjestu Eerste divizije. Uvjerljivo najveća zvijezda kluba je Thomas Verheydt, trenutno drugi strijelac lige s 25 postignutih pogodaka, dok je odmah uz njega i Amar Ćatić, bivši mladi reprezentativac BiH.

Nedavno je u ADO Den Haag stigao i Felipe Pires, bivši igrač Rijeke koji je zimskom prijelaznom stigao u Dnipro-1 za oko milijun eura odštete da bi nakon mjesec dana preselio u ADO Den Haag, a dvije najistaknutije zvijezde kluba su Daryla Janmaata i Eljero Elia.

David Puclin skupio je 95 nastupa i pet pogodaka u 1. HNL, a prvoligaško iskustvo stekao je igrajući u Puli i Koprivnici. Za Istru 1961 skupio je 39 nastupa, a za Farmaceute 56.

29-godišnjem defenzivnom veznjaku rodom iz Čakovca ugovorna obveza s Vorsklom završava na kraju ove sezone. Dakle, s Rodama možda i produlji suradnju, ali veća je vjerojatnost da će kao slobodan igrač na ljeto pokušati pronaći još jedan unosan angažman u inozemstvu. Njegova tržišna vrijednost sad na vrhuncu, Puclin je 'težak' 700 tisuća eura, a dobrim igrama nastojat će si povećati dionice kako bi njegova pregovaračka pozicija na ljeto bila još bolja.



Tagovi

ADO Den HaagDavid Puclinnogometni transferitransfertransferi

Ostale Vijesti