REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Vratio se na Dalićev popis dobrim igrama: „Nadam se da ću opravdati poziv, spreman sam“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 10:40

„Možemo stvoriti jako dobru ekipu za Svjetsko prvenstvo“

Dobrim igrama zauzeo je poziciju u startnoj postavi Borussije Dortmund, a osvojili su deset od dvanaest prvenstvenih bodova i primili samo jedan pogodak. Bilo je to dovoljno za izbornika Zlatka Dalića da na popis Vatrenih vrati stopera Marina Pongračića koji je povezao četiri utakmica u dresu Borussije nakon ozljeda Zagadoua i Akanjija te korone Hummelsa.

„Igram sve bolje. Iz početka je bilo malo teže jer dugo nisam imao pravu konstantnu u ekipi, recimo da odigram pet-šest utakmica zaredom. To mi je nedostajalo, prvenstveno po pitanju samopouzdanja. No, sada sam jako zadovoljan, a pogotovo je pozitivno što dva susreta nismo primili gol“, kazao je za Sportske novosti Marin Pongračić.

Hrvatska reprezentacija u utorak putuje u Katar gdje će odigrati prijateljske utakmice sa Slovenijom i Bugarskom. Bit će to prilika Daliću da isproba sustav s trojicom u obrani, a očekuje se i minutaža za Pongračića.

„Očekujem da ćemo odigrati dobre, pobijediti i Slovence i Bugare. Vjerujem da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali, zadnja utakmica protiv Rusije bila je prava, pokazala je kakvu kvalitetu ima hrvatska momčad, a ujedno i kakve mlade igrače posjeduje. Možemo stvoriti jako dobru ekipu za Svjetsko prvenstvo. Meni je osobno želja odigrati što više minuta, to bi mi bilo iznimno drago. Na taj način ostao bih u ritmu nastupa. U dobroj sam formi i mogu pomoći reprezentaciju. Tu ću pokušati pokazati. Jasno da imam veće izglede igrati ako ćemo na terenu imati trojicu stopera nego dvojicu. Vidjet ćemo što će izbornik reći, kakve će biti analize i treninzi. Nadam se da ću opravdati poziv. Spreman sam“, rekao je u razgovoru za Sportske novosti.

Odgovorio je i vidi li se na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

„Svjestan sam da imamo vrlo dobre stopere koji su dugo u reprezentaciju i znam koja je moja uloga u svemu tome. Sretan sam zbog svakog poziva, radujem se okupljanju. Sasvim sam fer. U Kataru dosad nisam bio, a učinit ću sve da se izborim za mjesto na popisu za Svjetsko prvenstvo. Potpuno sam zdrav. Mogu.“


Tagovi

Marin PongračićZlatko DalićVatreni

Ostale Vijesti