Vratar Svetaca poklonio Topnicima sva tri boda

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 25.06.20. | 21:12

Konačno pobjeda za Arsenal.

Nogometaši Arsenala iz trećeg su pokušaja uspjeli doći do bodova nakon povratka s pauze uzrokovane pandemijom. Nakon poraza od Manchester Citya i Brightona, Topnici su na gostovanju kod Southamptona upisali sva tri boda pobijedivši domaćina rezultatom 2:0.

Ipak, oba gola plod su velikih grešaka vratara domaćih, Alexa McCarthya.

Prvo je u 20. minuti vratar Svetaca neobjašnjivo dodao loptu u noge mladom napadaču londonskog kluba, Eddieju Nketiahu, a ovaj objeručke prihvaća pruženi poklon i zabija u praznu mrežu za vodstvo 0:1.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">6 - <a href="https://twitter.com/EddieNketiah9?ref_src=twsrc%5Etfw">@EddieNketiah9</a> has now scored six goals from just 11 starts in all competitions this season for both Arsenal (4) and Leeds (2). Pounced. <a href="https://twitter.com/hashtag/SOUARS?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#SOUARS</a> <a href="https://t.co/npkbTmm9iL">pic.twitter.com/npkbTmm9iL</a></p>&mdash; OptaJoe (@OptaJoe) <a href="https://twitter.com/OptaJoe/status/1276205086163775488?ref_src=twsrc%5Etfw">June 25, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

U nastavku su se domaćini razbudili, trudili su se doći do gola i bili su ravnopravan suparnik momčadi Mikela Artete, ali do gola nisu mogli. Štoviše, četiri minute prije kraja primili su još jedan, a taj isto ide na dušu 30-godišnjeg golmana, iako u nešto manjoj mjeri.

Alexander Lacazette je prvo pucao iz slobodnjaka, a potom opalio iz odbijanca, a golman McCarthy nespretno odbija njegov udarac ravno u noge Joeu Willocku koji postavlja konačnih 0:2. Minutu prije toga Southampton je ostao i s igračem manje jer je Stephens dobio izravan crveni karton.

Burnley je u isto vrijeme slavio protiv Watforda minimalnim rezultatom, a jedini strijelac u 73. minuti bio je Rodriguez.

(Foto: Catherine Ivill/Reuters)


Tagovi

Joe WillockEdward Nketiah

Ostale Vijesti