REUTERS/Marius Becker
REUTERS/Marius Becker

Vratar Borussije Dortmund dogovorio novi posao od ljeta, odlazi u MLS

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.03.22. | 18:11

Potpisao je do kraja 2025. godine

Američka MLS liga od naredne godine bit će bogatija za još jedan klub, a to je St. Louis City. Roster ovog kluba bit će sklopljen u narednim mjesecima, a momčad iz Missourija već ima tri potpisana stranca s kojim će krenuti u svoju prvu sezonu. Ranije su potpisali Selmir Pidro, Klauss i Tomaš Ostark, a stiže još jedno veliko pojačanje.

Nakon što je ispao iz prvog sastava Borussije Dortmund švicarski vratar Roman Burki dogovorio je novi angažman. Od idućeg ljeta bit će igrač američkog prvoligaša St. Louis Cityja. S Borussijom ima ugovor do lipnja 2023. godine, ali odlučio se za promjenu sredine i potpisao trogodišnji ugovor s MLS momčadi do kraja 2025. godine.

“Oduševljeni smo što se vrhunski međunarodni vratar poput Romana pridružio St. Louis CITY SC-u. Njegovo međunarodno iskustvo bit će velika korist za naš klub! On je igrač koji se dokazao kroz svoju karijeru i igrao je na najvećim pozornicama svjetskog nogometa poput Europske lige prvaka. On će igrati važnu ulogu na našem popisu osiguravajući vodstvo našoj mladoj i uzbudljivoj momčadi. I sam kao bivši vratar znam koliko je važno imati vođu na terenu i izvan njega, a to smo otkrili u Romanu. On je moderan vratar, koji je sjajan s obje noge, sjajan stoper i hrabar izlazak s linije. Romanov stil igre savršeno se uklapa u našu filozofiju i mi smo oduševljeni što ga imamo kao stup našeg ambicioznog kluba”, objasnio je Lutz Pfannenstiel, sportski direktor St. Louis CITY-a.

Karijeru je Burki započeo u Young Boysima, a igrao je još za Thun, Schaffhausen, Grasshopper, Freiburg i Borussiju Dortmund.

„Posljednjih godina sam dosta vremena privatno proveo u Sjedinjenim Državama. Veliki sam obožavatelj američkog sporta i oduševljen sam što mogu doprinijeti razvoju kluba“, izjavio je Burki nakon potpisa za američki klub.

Za reprezentaciju Švicarske je branio devet puta, a s Borussiom je osvajao DFB kup dva puta.


Tagovi

MLS

Ostale Vijesti