MIKHAIL TERESHCHENKO/Newscom/PIXSELL
MIKHAIL TERESHCHENKO/Newscom/PIXSELL

Vlašić zabio u porazu od Lovrenova Zenita u najvećem ruskom derbiju

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.03.21. | 19:59

Gol našeg reprezentativca ipak je stigao prekasno.

U danas odigranom susretu 23. kola ruske Premier lige, na rasporedu je bio najveći derbi tamošnjeg nogometa.

Naime, moskovski CSKA, za kojeg igra naš Nikola Vlašić, ugostio je Zenit iz Sankt Petersburga čije boje brani Dejan Lovren.

Derbi nipošto nije razočarao, a bodove su na kraju ponijeli gosti slavljem 2:3, a utakmica je obilovala brojnim prilikama i uzbuđenjima.

Za domaćina je u 28. minuti zabio Rondon, no do kraja poluvremena to vodstvo anulirao je ruski reprezentativac Dzyuba samo pet minuta kasnije.

Mogao je Rus donijeti svom timu i vodstvo, ali mu Akinfeev u 45. minuti brani udarac s bijele točke - 1:1 na poluvremenu.

U nastavku je bilo prilično uzbudljivo - Wendel gostima donosi vodstvo 2:1 u 50. minuti, a tri minute kasnije direktan crveni zbog težeg prekršaja zaradio je Vlašićev suigrač Akhmetov. Pomoglo je ovo gostima koji su iskoristili igrača više u 77. minuti, a ponovno je zabio danas sjajni Wendel. Utakmica nije bila gotova u tom trenutku, budući da domaćin nije odustajao te su unatoč igraču manje stvarali kojekakve šanse i polušanse. Na koncu, izborili su igrači moskovskog velikana kazneni udarac koji je u pogodak sjajnim udarcem pretvorio naš Nikola Vlašić.

Bio mu je to 10. ligaški gol sezone, uz šest asistencija, ali za veći preokret izostalo je vremena i energije.

Na koncu - 2:3 za goste sa Sjevera, a utakmica koja je obilovala brojnim prilikama, kaznenim udarcima i crvenim kartonima definitvno je mogla zadovoljiti sve posjetitelje CSKA Arene.


Tagovi

Nikola VlašićZenitCSKA Moskva

Ostale Vijesti