IPA / PIXSELL
IPA / PIXSELL

Vlahović najskuplji u Serie A, Brekalu porasla cijena, Rebiću pala, na dobitku i bivši dinamovac

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 13:26

TM je ažurirao cijene nogometaša u Italiji, a Vlahoviću je cijena u posljednje četiri godine enormno porasla

Popularna stranica za nogometne transfere i statistike Transfermarkt godinama ažurira i određuje tržišne vrijednosti igrača. Možda nisu uvijek najprecizniji i najrelevantniji, ali većina se voli voditi njihovim brojkama. U novom ažuriranju vrijednosti igrača talijanske Serie A najveći rast ostvario je Dušan Vlahović.

Protekle zime Fiorentina je naplatila dobro njegove golove i prodala ga Juventusu za 81.6 milijuna eura, a u novom ažuriranju Transfermarkta postao je najskuplji igrač lige. Kad ga je Stara dama kupovala procjena je bila na 70 milijuna eura, a danas ga cijene na 85 milijuna. Osim što je postao najskuplji igrač lige ostvario je i enorman rast cijene prema TM-u u posljednje četiri godine. U siječnju 2018. godine, zimu prije nego će iz Partizana otići u Firencu, cijenili su ga na pola milijuna eura.

Ovim rastom preskočio je Lautara Martineza kojem je cijena pala za 10 milijuna eura pa je sad na 70, ali i sunarodnjak Sergeja Milinkovića Savića te Nicolu Barellu i suigrače Federica Chiesu i Matthijsa de Ligta koji je ušao u ovo društvo skokom cijene za pet milijuna eura. Sve njih TM cijeni na 70 milijuna eura.

Značajan rast ostvario je i krilni napadač Milana Rafael Leao kojem je cijena skočila za 15 milijuna pa ga sad cijene na 50. Po deset milijuna gore otišli su stoper Torina Bremer i napadač Sassuola Gianluca Scamacca čiju vrijednost procjenjuju na 30 milijuna eura.

Što se tiče Hrvata u novom ažuriranju nije profitirao Ante Rebić kojem je pala cijena za 5 milijuna eura pa ga sad cijene na 22 milijuna. Uzrok tome je sigurno i često izbivanje s travnjaka ove sezone zbog ozljeda. Zato je profitirao Josip Brekalo kojem su digli cijenu za dva milijuna eura i ona ukupno sad iznosi 15 milijuna za koju će ga vjerojatno Torino otkupiti na ljeto od Wolfsburga. Spomenimo i da je u prethodnom ažuriranju krajem prošle godine cijena skočila Mariju Pašaliću na 28 milijuna eura.

Od onih koji su profitirali, a igrali su u HNL-u, je Amir Rrahmani. Dobre partije nekadašnjeg stopera RNK Splita, Lokomotive i Dinama, a danas Napolija TM je nagradio rastom cijene na 25 milijuna eura.


Tagovi

TransfermarktSerie AJosip BrekaloAnte RebićDušan VlahovićAmir Rrahmani

Ostale Vijesti