Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Violice pobijedile, Soudani zabio, Krznarov nasljednik u prvu momčad vratio slovensku legendu!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 08:07

Lider prvenstva slavio je s 2-1 protiv Brava, a konačan rezultat postavio je hrvatski veznjak koji je ovog siječnja stigao u klub nakon pet i pol godina u dresu Mure

Nakon što je Damiru Krznaru na klupi Maribora presudio minimalni poraz od Aluminija, za kormilo prve momčadi vratio se Ante Šimundža. A on je ove subote svoj drugi mandat na klupi Maribora započeo pobjedom protiv kluba čiji je strateg bio u tri navrata, Mure! Na kraju su Violice slavile rezultatom 3-1 u Ljudskom vrtu, a s ova tri boda ponovno su preskočili Bravo i vratili se na četvrto mjesto Prve slovenske nogometne lige. Lider prvenstva Celje i dalje im bježi devet bodova.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo ime utakmice bio je Slovenac Jan Repas koji je postigao prvi, a onda asistirao za sljedeća dva pogotka svoje momčadi. Drugi pogodak je djelo Hillela Soudanija, jednog od najboljih stranaca u povijesti Dinama. Alžircu je to bio prvi pogodak u dresu Maribora.

Soudani je u Maribor stigao na početku sezone iz Damaca gdje je u dvije sezone skupio 45 nastupa, 14 pogodaka i tri asistencije. Danas 35-godišnji napadač je uvjerljivo najveći trag u svojoj karijeri ostavio u dresu Dinama s kojim je osvojio sedam trofeja, a u 194 nastupa upisao je čak 86 pogodaka i 56 asistencija.

Šimundža je Soudanija u igri držao do 65. minute, a onda je umjesto njega na teren kročio Josip Iličić. Legenda slovenskog nogometa, kojeg je Damir Krznar otpisao prije nego što je napustio klupu Violica, tako će dobiti još jednu priliku da pokaže svoje igračke i liderske kvalitete u Mariboru u koji se vratio prošle godine nakon 12 godina u Italiji (Palermo, Fiorentina, Atalanta). Podsjetimo, Iličić je 20-ak dana bio udaljen od prve momčadi nakon razmirica koje je imao s Damirom Krznarom poslije poraza Maribora od Olimpije.

„Legenda vratila legendu“, pišu slovenski mediji, koji ističu kako su povratkom i Iličića i Šimundže najsretniji navijači kluba koji vjeruju da se do kraja sezone može dostići Celje koje ove sezone igra sjajan nogomet pod vodstvom Španjolca Alberta Riere. Lider prvenstva je u subotu s 2-1 na domaćem terenu slavio protiv Brava, a konačan rezultat u 50. minuti postavio je Luka Bobičanec s bijele točke. Za gostujuću momčad svih 90 minuta odradio je posuđeni stoper Dinama Jakov Gurlica.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

El Arbi Hillel SoudaniMariborJosip IličićAnte ŠimundžaSlovenska nogometna liga

Ostale Vijesti