REUTERS/Pablo Morano
REUTERS/Pablo Morano

Villarreal zamalo kiksao protiv momčadi bivšeg stopera Hajduka

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.09.22. | 20:43

Emery je opet miješao momčad u Konferencijskoj ligi, a danas ga je zamalo koštalo pobjede u golijadi

Villarreal je slavio u prvom kolu grupne faze Konferencijske lige protiv poljskog Lecha s 4:3. Aktualni prvaci Poljske pružili su sjajnu igru u Valenciji na stadionu Levantea, gdje Villarreal igra dok im se obnovi stadion. Pokazali su se kao tvrd protivnik za španjolsku momčad koju je i danas izmiješao Unai Emery.

Poljaci su od prve minute krenuli silovito u Valenciji. Kao što je i Hajduk došao u drugoj minuti u vodstvo protiv Žute podmornice na istom mjestu tako je i poljska momčad. Lech je od početnog udarca pritisnuo visoko Emeryjevu momčad, a rezultiralo je to Ishakovim oduzimanjem lopte Mandiju pa dodavanjem za Skorasa koji zabija neometan iz peterca na prazna vrata za 0:1.

I onda opet kao protiv Hajduka upalili su motore u Žutoj podmornici i krenulo je torpediranje u samo osam minuta. Prvo je zabio Chukwueze u 32. minuti, a slijedila su još dva zgoditka Baene (36', 40'). Činilo se da će završiti Lech s još golova u mreži nakon toga, ali nakon odmora vratili su se još nabrijani Poljaci.

Tragičar je bio Mandi koji je igrao rukom odmah na početku drugog dijela, a sudac je pokazao na bijelu točku. Izvođenju jedanaesterca pristupio je junak susreta Mikael Ishak koji je bez problema pogodio iza leđa mladog danskog vratara Filipa Jörgensena. Dobra igra poljske momčadi nije tu stala. Nastavili su visoko pritiskati Villarreal i dobivali duele, a onda je nakon jedne takve situacije sam iza leđa obrane 'žutih' pobjegao Ishak još jednom u 61. minuti i zabio za 3:3.

Treba spomenuti kako Emery nije startao u utakmici sa zvijezdama poput Morena, Pareja, Pedraze, Capouea, Pina, Rullija ili Reine. Neki od njih su ušli tek u drugom dijelu, a Pino koji je zamijenio Chukwuezea u 80. minuti zabio je na kraju gol za pobjedu u 89. minuti.

Za goste je cijeli susret odigrao nekadašnji stoper Hajduka Antonio Milić, a Lech zamalo iznenadio Emeryjevu momčad u Valenciji.

U istoj grupi C je s njima Austria Beč i Hapoel Be'er Sheva koji su odigrali bez golova u Beču.

U susretu grupe G između Ballkanija i Cluja igrao je Lovro Cvek za goste, a u remiju od 1:1 nastupio je do 86. minute. Ostali Hrvati iz ove rumunjske kolonije su odgledali susret s klupe dok je Gabrijel Debeljuh utakmicu propustio zbog ozljede.

Konferencijska liga, grupna faza, 1. kolo:

Grupa A

Fiorentina – Riga 1:1

Heart of Midlothian – Bašakšehir 0:4


Grupa B

Anderlecht – Silkeborg 1:0

West Ham – FCSB, 21.00


Grupa C

Austria Beč – Hapoel Be'er Sheva 0:0

Villarreal – Lech 4:3


Grupa D

Slovacko – Partizan 3:3

Nice – Köln, u tijeku


Grupa E

Vaduz – Apollon Limassol, 21.00

Dnipro-1 – AZ Alkmaar, 21.00


Grupa F

Molde – Gent, 21.00

Shamroock Rovers – Djugarden, 21.00


Grupa G

Ballkani – Cluj 1:1

Sivasspor – Slavia Prag, 21.00


Grupa H

Basel – Pyunik, 21.00

Slovan – Žalgiris, 21.00



Tagovi

VillarrealKonferencijska ligaAntonio MilićLech Poznan

Ostale Vijesti