VIKEND ODLUKE: Spašavanje davljenika u Italiji i Portugalu, šampionska utrka u Srbiji

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.05.17. | 08:31

Ovo će biti najzanimljiviji raspleti dana…

Juventus – Crotone

Juventus je u posljednja tri kola donekle kompromitirao ono što je izgledao mirni plov do nove titule. Dva remija i poraz od Rome prošlo kolo spustili su ih na plus četiri boda od Vučice, ali bez obzira na to pobjedom protiv Crotonea mogu potvrditi titulu. Crotone je pak u nezavidnom položaju; oni su na 18. mjestu, posljednjem koje vodi u ponor Serie B, a konkurenti za ispadanje su i Empoli (bod iznad Crotonea) te Genoa (dva boda više).

Jurić mora pronaći način kojim će igrače pripremiti za pozitivne rezultate u naredne dvije utakmice, a prva utakmica im je protiv Torina danas kod kuće. Torino nema imperativ i tu je poprilično izvjesno da će Genoa teško prosuti bodove. Empoli pak dočekuje Atalantu, koja se eventualno može domoći četvrtog mjesta, ali njihov put u Europa ligu teško je ugroziv od strane Milana. Dakle tri ekipe u borbi za opstanak, te dvije i pol (ako računamo katastrofalni Inter) koje imaju šansu izboriti šesto mjesto i kvalifikacije u Europsku ligu. Pitanje je samo s Talijanima tko uopće ima ambiciju igrati kvalifikacije…

Partizan – Mladost

Nakon sezone pauze titula prvaka Srbije izgledno se vraća u Humsku ulicu, na Stadion Partizana. Partizan u zadnje kolo ulazi s tri boda prednosti nad Crvenom zvezdom, a titulu trebaju proslaviti pobjedom nad Mladosti iz Lučana, koji nemaju nikakav imperativ. Crvena zvezda će ići na pobjedu u Nišu protiv Radničkog kako bi pokušali pomrsiti račune mrskim rivalima, ali situacija je jasna – jedino kiks Partizana otvara prostor za pravu dramu u Superligi. Ostaje im samo finale Kupa kao eventualna utješna nagrada…

Tondela – Braga/Moreirense – Porto

Zadnje je kolo i u portugalskoj Primeiri. Benfica je prvak, Porto je sigurno drugi, a definirani su praktički i svi putnici u europska natjecanja.

Ono što preostaje je pitanje putnika u niži rang. Nacional je već neko vrijeme osigurao svoj put u drugu ligu, dok su u konkurenciji još tri kluba, zbijena u tri boda od 15. do 17. mjesta. Tondela je trenutno predzadnja, ali njihov sjajan niz u posljednje vrijeme daje im nadu da bi mogli danas svladati Bragu kod kuće. Pogotovo jednim okom prate Moreirense, kojem u goste stiže Porto. Drugo mjesto je Portu sigurno, ali teško je očekivati neko iznenađenje tu. Treći grčeviti davljenik je Arouca, koja ide u goste sigurnom Estorilu.

Očekivani rasplet je idući: Tondela svlada Bragu i preskače Moreirense koji gubi od Porta, dok je onda Arouci više-manje svejedno. Naravno, ovo su sve projekcije, a mi vam preporučamo da popratite ovo uzbudljivo kolo na način da ćete i tipovati na ove parove!

(Foto: Action Images)


Ostale Vijesti