Vikend obilježen dvobojima Plavih i Bilih: Veliki derbi na otvaranju proljeća!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 16.02.18. | 11:09

Ispunjene Gripe dočekuju prvoplasirani Dinamo, aktualni prvak ostao bez trofejnog trenera.

Ove nedjelje s početkom u 15 sati, igra se najveći derbi hrvatskog nogometa, Dinamo na Maksimiru dočekuje Hajduk Split, no ovog vikenda (točnije danas, u 20 sati) igra se još jedan derbi između Plavih i Bilih, odnosno, u ovom slučaju Bilih i Plavih, budući da će drugoplasirani Split Tommy na domaćem terenu dočekati vodeću momčad prvenstva Hrvatske u futsalu, zagrebački Futsal Dinamo.

Podsjetimo, Dinamo je jesen završio kao vodeća momčad prvenstva s dva boda više od Split Tommyja. No, Plavi su prvenstvo otvorili porazom, na domaćem terenu i to upravo od Splita (2:4). Nakon toga Dinamo je upisao 10 uzastopnih pobjeda i jesen završio na čelu ljestvice, dok je Split kiksao u Vrgorcu (2:2) i Makarskoj (0:3).

Doduše, proljetni dio sezone počeo je još prošlog tjedna utakmicama osmine finala kupa Hrvatske. Dinamo je puno teže od očekivanog svladao drugoligaša Murter u gostima 5:3 i izborio četvrtfinale, a Split se lagano obračunao s drugoligašem Rabom 10:1.

Iako je Dinamo prvi, u večerašnjoj utakmici favorit je Split iz nekoliko razloga. Prije svega, Plavi su se uvijek mučili na jugu. Dinamo u pet utakmica na Gripama ima samo jednu pobjedu i četiri poraza (ukupni omjer je 9-2 u pobjedama za Split), a večeras neće moći računati na usluge suspendiranih Kristijana Grbeše i Matije Đulvata, te ozlijeđenih Matije Capara i Ivana Šulentića.

„Prije svega moramo apsolutno shvatiti da ova utakmica ne odlučuje o ničemu. Jer, svaki puta kada smo otišli u Split napaljeni, završilo je loše. Idemo dolje kao na bilo koju drugu utakmicu, neovisno o snazi Splita i njihovoj organizaciji. Ako ćemo biti mirni, moglo bi završiti dobro. Ako ćemo biti previše napaljeni, onda ćemo se loše provesti. Ne volim riječi, više sam za akciju na terenu, što svojim igračima potenciram cijeli tjedan. Šutimo i radimo, pa ćemo kasnije podvući crtu“, rekao nam je u razgovoru Mićo Martić.

Split Tommy je prošlog ljeta doveo nekoliko sjajnih igrača poput hrvatskih reprezentativaca Tihomira Novaka i Luke Perića, reprezentativca Slovenije Mateja Fideršeka te najboljeg igrača dubrovačkog Squarea Mara Đuraša. Večeras neće biti potonjeg, a izostat će i prvi vratar Žarko Luketin. No, Bijeli na domaćem terenu ne bježe od uloge favorita i žele pobjedom skočiti na prvo mjesto.

„Ispred nas je veoma zahtjevna utakmica, ali bez obzira na to, mi želimo samo pobjedu. Vrlo je važno biti smiren i koncentriran jer će pobjedu odnijeti ona momčad koja bude radila manje pogrešaka. Ni jedna ni druga momčad neće igrati u kompletnom sastavu ali to sigurno neće umanjiti kvalitetu utakmice. Siguran sam da će večeras uživati svi futsal zaljubljenici“, rekao nam je trener Splita, Victor Acosta.

Stratega Bijelih upitali smo i kako je zadovoljan s odrađenim pripremama.

„Nažalost, u pripremnom periodu nam je opet nedostajao određen broj igrača i stoga ne mogu biti u potpunosti zadovoljan. Na primjer, Luka Perić se dva puta iz reprezentacije vraćao ozlijeđen, Žarko Luketin se također s reprezentativnih obaveza vratio ozlijeđen i nećemo moći računati na njega nekoliko narednih kola. Matej Fideršek nam se priključio nakon završetka Europskog prvenstva… Srećom, naši su mladi igrači odlično reagirali i s pravom zaslužili priliku pokazati se na velikoj sceni. Mladi igrači imaju veliki potencijal i od njih u budućnosti očekujemo velike stvari“.

Koeficijent na pobjedu Splita u ovoj utakmici je 1,55, a na pobjedu Dinama 3,50. Ostale tečajeve na ovu utakmicu provjerite OVDJE.

Također danas bi se trebala odigrati utakmica između šestoplasirane Crnice i petog Nacionala. Namjerno smo napisali trebala jer se aktualni prvak nalazi u katastrofalnoj situaciji. Nakon što je osvajača dvostruke krune na ljeto napustila gotovo cijela šampionska momčad, uprava zagrebačkog kluba uspjela je na brzinu „skrpati“ momčad za jesen i unatoč neuvjerljivom nastupu u prvenstvu dogurati do Elitne runde Lige prvaka.

Međutim Nacional su napustili gotovo svi igrači koji su igrali na jesen, a momčad nedavno nije otputovala u Vinkovce na utakmicu osmine finala kupa Hrvatske te je odustala od borbe za obranu tog trofeja. Jučer je objavljeno kako je klub napustio i trofejni trener Robert Grdović i pitanje je hoće li momčad Nacionala danas nastupiti u Šibeniku. Ako ne nastupi, prvak će biti izbačen iz natjecanja.

„I sami znate kako je otišao velik broj igrača, te da više nismo imali dobre uvjete za rad. Novonastala situacija se ne poklapa s mojim trenerskim ambicijama, ze se više nisam vidio tu. U takvoj situaciji, prekid suradnje je logičan slijed događanja. Nacionalu želim sve najbolje, da pronađu izlaz iz ove situacije, te da u budućnosti ostvare što bolje rezultate“, rekao je Grdović za CroFutsal.com.

U preostale dvije današnje utakmice favorizirani Osijek dočekuje Vrgorac, a Alumnus bi trebao slaviti protiv uvjerljivo najslabije momčadi prvenstva Albone Potpićan koja još uvijek nije osvojila bod. Sutra će treće Novo Vrijeme Apfel u Makarskoj dočekati Brod 035, a Uspinjača Square.

1.HMNL, 12. kolo:

16.02. Šibenik, Baldekin: Crnica – Nacional 19:00
16.02. Split, Gripe: Split Tommy – Futsal Dinamo 20:00
16.02. Osijek, Zrinjevac: Osijek Kelme – Vrgorac, 20:00
16.02. Zagreb, Martinovka: Alumnus – Albona Potpićan, 20:30
17.02. Makarska, Gradska dvorana: Novo Vrijeme Apfel – Brod 035, 18:45
17.02. Zagreb, Sutinska vrela: Uspinjača – Square, 19:00

(Foto: Pixsell)
 


Tagovi

FutsalFutsal DinamoSplit TommyNacionalCrnica ŠibenikMNK SquareNovo Vrijeme ApfelAlumnusUspinjačaAlbona PotpićanMNK Vrgorac1. HMNL

Ostale Vijesti