Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

VIDEO/FOTO Halilović iznenadio odabirom novog kluba, vraća se u Eredivisie

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 18.07.23. | 15:53

U nizozemskom prvoligašu kojeg Transfermarkt procjenjuje na 14,73 mil. eura, za kruh zarađuje i bivši igrač Dinama.

Iako je nedavno njemački Transfermarkt donio informaciju kako se Alen Halilović preselio u redove španjolskog drugoligaša Eldensea, ta se informacija ispostavila netočnom, jer je 27-godišnjak odlučio nogometnu fortunu potražiti u redovima Fortune Sittard.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Halilović stiže u momčad u kojoj već stanuju dvojica Hrvata, bivši član Rijeke Ivor Pandur i bivši član Hajduka Ivo Radić, dok je protekle sezone tamo igrao i Kristijan Bistrović na posudbi iz moskovskog CSKA-a.

Inače, u Fortuni koju Transfermarkt procjenjuje na 14,73 mil. eura, za kruh zarađuje i bivši igrač Dinama Ivo Pinto. Alenu će ovo biti 12. klub u karijeri nakon Dinama, Barcelone, Sportinga, HSV-a, Las Palmasa, Milana, Standarda, Heerenveena, Birminghama, Readinga i Rijeke.

„Sjajan je osjećaj vratiti se u Nizozemsku. Pričao sam s Radićem i Pintom, nahvalili su mi klub i planove. Veselim se igranju i novoj sezoni“, rekao je Halilović nakon potpisa jednogodišnjeg ugovora uz opciju produženja na još dvije godine.

„Alen je oduvijek bio veliki nogometni talent, vjerujemo da je to još uvijek u njemu. Uvjereni smo da će okruženje u Fortuni izvući ono najbolje iz Alena i da će se vratiti na svoj stari nivo. U svakom slučaju, vjerujemo da će imati veliku vrijednost za naš klub“, rekao je tehnički direktor Fortune Americo Branco. (pz)



Tagovi

Alen HalilovićEredivisieFortuna Sittard

Ostale Vijesti