undefined
undefined

VIDEO/FOTO BBB Torcidi poručili: "Kaj je?", splitski navijači prisjetili se prerano preminulog člana

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.02.23. | 15:42

Dinamo na poluvremenu ima lagodnu (3:0) prednost pred Hajdukom, a na tribinama unatoč hladnoći gledamo odličan 'navijački derbi'.

Mokri snijeg koji je sinoć dugo padao sigurno je ‘odgovorio’ dosta Dinamovih navijača, i inače dosta izbirljivih po pitanju dolaska u neugledni Maksimir, na dolazak na utakmicu. To se osjetilo i prije same utakmice, Daba i Royal nisu bili krcati kao prije europskih utakmica ove sezone, kroz Fan Zonu pod Zapadom se moglo nesmetano kretanja, bez udaranja o rame, a nisu se vidjela ni poznata imena iz Dinamove povijesti, tek smo Dragu Vabeca ‘Ofa’ sreli u prolazu, inače jednog od najboljih strijelaca Plavih ikada kojem je Hajduk dosta ‘ležao’, a koji je pred početak utakmice Dini Periću poklonio dres za Perićev 150. nastup..

Jedina prava gužva bila je u Dinamovom fan shopu, iz kojeg se protezao poprilično dugački red. Gužva je bila velika djelomično zbog malog fan shopa, a djelomično jer su brojni navijači ispunjavali obrazac za učlanjenje, očito svjesni da bi demokratski vjetrovi uskoro mogli još jače zapuhati, samim time, biti članom kluba moglo bi biti bitnije nego ikada.

A te demokratske promjene, tvrde mnogi, preduvjet su za izgradnju novog stadiona. Moderni, topli stadion sigurno bi motivirao i one ‘razmaženije’ navijače na dolazak na derbi, a koliko je isti bitan Zagrebu, posredno i Dinamo potvrdilo je slijevanje otopljenog snijega s maksimirskih tribina.

Po izlasku na teren Hajdukovi igrači tradicionalno su dobili salve zvižduka od okupljenih domaćih navijača, a, zanimljivo, Bijeli su se zagrijavali ispod sjeverne tribine, a to su iskoristili najvatreniji Dinamovi navijači koji nisu propustili priliku grudama zasuti Hajdukovce. Naviše je 'nagrabusio' Karlo Sentić koji je bio najbliže tribini.

Nekih pola sata prije početka dvoboja na tribinu su polagano počeli stizati i gostujući navijači, čime su otklonili bojazan da zbog snježne mećave neće stići na utakmicu i na taj način uskratiti ostatak publike i na navijački ‘derbi’ između dvije najbrojnije navijačke skupine u Hrvata.

Uvertira u dvoboj bila je burna, BBB su izvjesili veliku koreografiju na kojoj je pisalo 'Kaj je?', iznad koje su izvjesili trasnparent 'Izaziva gostima strah u kosti'. Torcida je pjevala kako 'Mrzi Dinamo', a navijači sa zapada grudama su zasuli Hajdukovu klupu za pričuve, a broj gruda sigurno nisu smanjili Lukas Grgić i Dario Mikanović koji su provokativno pozvali Dinamove navijače da 'bacaju još'.

Dinamo je od početka usporstavio dominaciju na terenu i Plavi su već do 10. minute vodili s 2:0. Takav uvod u utakmicu dodatno je zapalio ionako brojne navijače sa sjevera i demoralizirao gostujuće. Ipak, kako je mlada momčad Hajduka uspjela primiriti igru i malo udaljiti igrače Dinama od svojeg gola, tako je i Torcida postala glasnija, a negdje oko 30. minute gostujući navijači napravili su prvu bakljadu i prisjetili se svojeg prerano preminulog člana Luke MIlata.

Za razliku od svih ostalih utakmica ovoga proljeća, Dinamovi navijači ovaj put nisu poručili upravi i skupštini kluba da se 'maknu' iz Dinama. Najveći fokus je, očito, ovaj put bio na podršci svojoj momčadi i uvredama suparničkoj navijačkoj skupini.




Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHajdukHrvatska nogometna ligaHNLDerbi

Ostale Vijesti