REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

VIDEO/FOTO Ajax izborio finale Kupa, utakmica je bila prekinuta 20 minuta jer je - gorio stadion!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.04.23. | 21:46

U finalu će Kopljanici snage odmjeriti s PSV-om koji je teže od očekivanog slavio protiv trećeligaša.

U polufinalu Nizozemskog nogometnog kupa danas su snage odmjerili Feyenoord i Ajax. Sudar je to dva rivala, klubova velikih tradicija među kojima vlada, a posebno među navijačima, još veća netrpeljivost. Na kraju, Ajax je slavio rezultatom 2:1, ali utakmica će ostati upamćena po svemu samo ne po zbivanjima na zelenom travnjaku.

Stigli su Kopljanici na De Kuio kao favoriti, Tadić ih je u vodstvo doveo u 14.minuti, da bi neposredno prije odlaska na predah za domaćina izjednačio Gimenez (45+2.).

U nastavku, gosti opet dolaze do vodstva. Iskusni Davy Klaassen je poentirao u 51.minuti, da bi onda 10 minuta kasnije utakmica bila prekinuta. I opet je Klaassen bio u središnju pažnje

Razlog? Ništa posebno, samo – gori stadion!

Scene iz Rotterdama nisu za svakoga, ali u nastavku pogledajte videe zbog čega se prekinuo ogled na De Kuipu…

Spoemnimo kako je do prekida došlo nakon što je strijelac drugog pogotka Ajaxa pogođen u glavu predmetom bačenim s tribina, a trenutak prekida pogledajte OVDJE

Utakmica se na kraju ipak nastavila, pauza je potrajala 20 minuta, a do kraja utakmice se mreže, za razliku od tribina, nisu tresle.

U finalu Kupa Ajax će snage odmjeriti s PSV-om koji je u ranije odigranom polufinalnom ogledu s teško izborenih 2:1 svladao trećeligaša SV Spakenburg.

* Prava na prijenos utakmice ima Sport Klub


Tagovi

AjaxFeyenoordultrasi

Ostale Vijesti