REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

VIDEO Zar se igrao derbi? Topnici su Građanima bili topovsko meso, City napravio golem korak ka obrani naslova

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.04.23. | 22:59

Guardiola je u potpunosti nadmudrio Artetu i stavio jednu ruku na pehar prvaka.

Plavi dio Manchestera vladar je Engleske. Umjesto neizvjesnog derbija za naslov, gledali smo jednosmjernu ulicu. Arsenal je izgledao kao momčad koja je zalutala na prvo mjesto, naprosto su pregaženi od Manchester Cityja i pitanje je dana kada će ih trupe Pepa Guardiole smijeniti na vodećem mjestu. Topnici su i dalje na vrhu s dva boda prednosti, no imaju dvije odigrane utakmice više. U kakvoj su formi Građani, bit će pravo čudo ako nakon nadoknađenih utakmica ne zasjednu na čelo. Već nakon sedam minuta utakmica je otišla u sigurnom smjeru ka pobjedi domaćina. Manchester City ipak je svijet za sebe u Engleskoj, a možda i u Europi, saznat ćemo uskoro.

Guardiola je na teren poslao očekivanu postavu, gotovo pa identičnu koja je u dvomeču protiv Bayerna izborila polufinale Lige prvaka. Mikel Arteta je prije nekoliko dana ostao bez Salibe, kojeg je u startnih 11 zamijenio Holding. I upravo je njega Haaland lakoćom otresao kod prvog gola i gurnuo loptu Kevinu de Bruyneu, a sve nakon toga bila je magija Belgijca. Primio je loptu u krugu centra, sjurio se ka na dvojicu braniča, ali ništa mu nisu mogli. Sjajan prizemni udarac u bliži kut i Ramsdale je već u 7. minuti morao po loptu u mrežu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon vodstva, City je nastavio s dominacijom. Ponovno je Haaland sve pripremio, De Bruyne je lako mogao do drugog pogotka, ali reakcija obrane bila je na visini. Nekoliko trenutaka nakon toga, Haaland se sjurio sam prema golu, ali Ramsdale je sjajnom reakcijom spriječio povećanje zaostatka svoje momčadi. Potom slijede tri prilike Haalanda i pravo je čudo da barem jednu nije realizirao. Prvo je u 32. minuti prijetio iz voleja, potom je povratnu loptu Grealisha s vrha 16-erca poslao pored gola, da bi u 40. minuti dodavanje Gündoğana pretvorio u opasan udarac, ali ponovno je Arsenalov čuvar mreže bio izvrstan.

Niz odličnih šansi, City je konačno pretvorio u gol u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. De Bruyne je ubacio, a John Stones glavom zabio za 2:0. Hladan tuš za Topnike uoči odlaska u svlačionicu, što se i vidjelo u nastavku.

Haaland je ponovno zaprijetio u 53. minuti, ali danas nije mogao protiv Ramsdalea. No, već u sljedećem napadu, potvrda pobjede Građana. Ponovno je Norvežanin proigrao belgijskog veznjaka, a De Bruyne je prekrasno naciljao dalji kut Ramsdaleovog gola i prizemnim udarcem ponovno ga svladao.

Do kraja utakmice Arsenal je uspio uspostaviti terensku ravnotežu, ali osim nekoliko stihijskih napada i polušansi, nisu ništa ozbiljnije kreirali do 86. minute, kada je počasni gol zabio Rob Holding. Lijepo je pogodio iz srca kaznenog prostora nakon dodavanja Trossarda.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE. (Arenasport)

Za više od počasnog gola, Arsenal nije imao niti snage ni moći. Štoviše, duboko u sudačkoj nadoknadi Erling Braut Haaland naplatio je silne promašaje i konačno savladao Ramsdalea za konačnih 4:1.

Nakon ovih 90 minuta, možemo bez imalo razmišljanja zaključiti kako je puno bolja momčad slavila i vjerojatno će uskoro preuzeti vodstvo na prvenstvenoj tablici. Arsenalu ostaje očekivati čudo u preostalim utakmicama. Točnije, dvostruko čudo, jer kako obje momčadi igraju, teško je očekivati da će City dva puta kiksati, a Arsenal sve do kraja pobijediti.

U preostalim utakmicama večerašnjeg programa Premier lige, Chelsea je nastavio seriju katastrofalnih rezultata domaćim porazom od Brentforda s 0:2. Azpilicueta je u 37. minuti postigao autogol, a u 78. minuti je Mbeumo potvrdio slavlje gostiju.

Liverpool je u gostima upisao vrijednu pobjedu protiv West Hama. Paqueta je domaće doveo u rano vodstvo, a Redsi su preokrenuli golovima Gakpoa i Matipa.

Nottingham Forest također je kreirao preokret nakon što je Brighton poveo golom Buonanottea. Izjednačili su autogolom Grossa, a prednost i pobjedu donijeli su Danilo i Gibbs-White.



Tagovi

Premier ligaArsenalManchester City

Ostale Vijesti