REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

VIDEO Vratio se Kramarić, Leverkusen barem privremeno otišao na plus pet od Bayerna

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 04.11.23. | 17:27

A za kraj dana nas čeka - Der Klassiker

Bundesliga ni u ovom kolu nije pretjerano škrta s golovima. Dapače, ono što se činilo da će biti jedini današnji susret bez golova, a vidjeli smo ih već pet, bio je onaj između Mainza i Leipziga, ali su i tu na kraju domaćini zabili dva komada. Prvo je u 76. zabio Jae-Sung Lee, da bi u 80. prednost povećao Leonardo Barreiro za konačnih 2-0. Golove pogledajte OVDJE.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najuzbudljiviji susret bio je onaj Hoffenheima i Bayer Leverkusena u kojemu su gosti slavili 3-2 i tako stigli do svoje desete vezane pobjede ove sezone, rekordne brojke u povijesti kluba. Prvo su golovima Wirtza u devetoj i Grimalda u finišu prvog dijela gosti mirno otišli na odmor s ugodnih 2-0, da bi se u nastavku domaćini probudili. Hoffenheim je stigao do smanjenja prednosti preko Stacha u 56. minuti, a potom i do izjednačenja golom Weghorsta samo dvije minute kasnije. Nisu se Farmaceuti predali. Grimaldo se još jednom upisao na listu strijelaca na asist Bonifacea u 70. minuti za povratak prednosti i tri boda.

Inače, time je Grimaldo stigao do petog gola u gostima ove sezone i tako se pridružio Guirassyju na vrhu Bundeslige, gdje se gledajući ljestvicu sada nalazi i njegova momčad, s pet bodova ispred drugoplasiranog Bayerna koji je večeras na teškom gostovanju protiv Borussije Dortmund.


Josip Stanišić ušao je u nastavku za goste, dok se Andrej Kramarić vratio na travnjak u 78. minuti susreta nakon teške ozljede koja ga je mučila.

Golove pogledajte OVDJE.

Eintracht Frankfurt je u gostima svladao Union Berlin 3-0 i to s dva golva Omara Marmousha koji je posao odradio u ranoj fazi utakmice da bi u 82. Nacho Ferri stavio 'točku na i'.

U drugoj minuti je Marmoush pokupio odbijenu loptu i sa ruba šestnaesterca uputio udarac koji je pogodio donji lijevi kut za 1-0. Već u 14. minuti je Hugo Larsson je poslao loptu u šesnaesterac, a dočekao ju je Marmoush pa pucao po sredini gola i poslao Ronnowa da opet vadi loptu iz svog gola. Tim golom je Marmoush postao igrač Frankfurta s najranije postignuta dva gola u jednoj utakmici, još od Alberta Streita u studenom 2006. godine.

Unionu je ovo osmi poraz u nizu u Bundesligi, a 12. u svim natjecanjima.


David Fofana imao je odlične šanse i u prvom i u drugom dijelu za domaći sastav, ali je prvi puta pogodio gredu, a u nastavku mu je priliku skinuo Kevin Trapp.

Josip Juranović je ostao na klupi domaćih, dok je Josip Smolčić ušao u 46. minuti, a Jakića nije bilo u zapisniku.

Golove pogledajte OVDJE.

Köln i Augsburg remizirali su 1-1, a oba gola vidjeli smo u prvom dijelu utakmice. U 16. minuti gol za početno vodstvo postigao je Linton Maina kada je zakucao odbijanac u mrežu za 1-0, no samo desetak minuta kasnije Phillip Tietz je primio pas u šesnaestercu i poslao ga u mrežu za izjednačenje.

Imali su i jedni i drugi još prilika. Augsburg je mogao na odmor i s prednošću kada je u finišu prvog poluvremena Dorsch pucao iz slobodnjaka, ali pogodio gredu. No u nastavku su i domaći imali svoje prilike. Jedna od boljih bila je jedan na jedan situacija Waldschmidta i Dahmena, ali golman gostiju bio je dovoljno koncentriran da to obrani.

Dion Drena Beljo ostao je na klupi Augsburga.

Golove pogledajte OVDJE.

Freiburg je umalo ranjen na domaćem terenu protiv Borussije Mönchengladbach rezultatom 3-2, ali su gosti u posljednjim minutama stigli do remija. Domaćini su već u sedmoj minuti zabili za vodstvo preko Holera na asistenciju Rohla, međutim, u 25. odgovara Siebatcheu i to glavom iz blizine nakon što mu je također glavom asistirao Netz. Četiri minute poslije preokret donosi Plea solo prodorom.

Prednost je prije kraja prvog dijela povećao Julian Weigl iz jedanaesterca i to nakon što ga je morao ponavljati jer je sudac prvo izvođenje ocijenio nepravilnim. S 3-1 na semaforu, gosti su mogli mirno na veliki odmor, no s obzirom na prilike koje su nizali, razlika je mogla biti i veća. Noah Weisshaupt zabio je predivan gol pod gredu u 71. minuti za ublažavanje boli domaće momčadi, da bi u 96. Vincenzo Grifo zabio za konačnih 3-3.

Golove pogledajte OVDJE.

U relativno ranom terminu 18.30 na rasporedu je Der Klassiker u kojemu će Borussia Dortmund na Signal Iduna Parku dočekati ranjeni Bayern. (eg)




Tagovi

BundesligaUnion BerlinAugsburgEintracht Frankfurt

Ostale Vijesti