REUTERS/Manuel Claure
REUTERS/Manuel Claure

VIDEO Visinske pripreme u La Pazu prvaci svijeta odradili rutinski, Brazil došao do pobjede nad Peruom pogotkom u 90. minuti

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.09.23. | 08:26

Kapetan Neymar asistirao je dokapetanu Marquinhosu za važna tri boda i povratku na vrh.

Aktualni prvaci svijeta, nogometaši Argentine, s rutinskih su 3-0 svladali Boliviju u gostima u drugom kolu kvalifikacija za SP. Pred 40 tisuća gledatelja u La Pazu, jednom od najviših gradova svijeta (3658 metara nadmorske visine), Argentinci su došli do sva tri boda bez pretjeranih problema, a budući da su već nakon prvih 45 minuta imali dva pogotka prednosti te da su domaćini drugi dio započeli bez isključenog Fernandeza (39.), može se reći da su ove 'visinske pripreme' Gaučosi mirno priveli kraju.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izbornik Scaloni nije mogao računati na Messija, ali su se od senatora u početnih 11 našli Martinez, Tagliafico, Otamendi i Di Maria. Potonji je opet briljirao, s dvije asistencije bio je prvo ime utakmice, dok su se u listu strijelaca upisali E.Fernandaz (31.), Tagliafico (42) te Gonzalez (83.).

Bolivija je nastavila sa slabim partijama te im je ovo bio osmi poraz u posljednjih 10 utakmica, dok je Argentincima ovo bila šesta utakmica zaredom u kojoj nisu primili pogodak. Posljednji put je Martinez loptu iz svoje mreže morao vaditi u finalu SP-a u Kataru, ali sigurno ga ni najmanje ne brine što u toj utakmici nije sačuvao 'čistu mrežu' kad se sjetimo konačnog ishoda utakmice protiv Francuza.

Sve pogotke s ogleda Bolivija – Argentina pogledajte OVDJE (Sportklub)

U utakmici između Čilea i Kolumbije pogodaka nije bilo, dok je Venezuela s minimalnih 1-0 na domaćem terenu svladala Paragvaj. Domaćin je do pobjede došao u 90+3. minuti nakon što je s bijele točke precizna bio Rondon, s tim da valja naglasiti kako je Venezueli poništen pogodak u 78. minuti zbog igranja rukom Herrere. Utakmicu je obilježila velika borba između dvaju momčadi, s tim da je prema xG-u bliže slavlju bio Paragvaj (1.09 – 1.36). No, Rondon je u ključnoj situaciji bio hladan kao špricer te je svojoj reprezentaciji osigurao prve bodove u kvalifikacijama. Paragvajci su s druge strane upisali svoj drugi minimalni poraz nakon što su prethodno, doduše u prijateljskim ogledima (Honduras, Guatemala) upisali minimalna slavlja.

Pogodak Rondona za tri boda Venezuele pogledajte OVDJE (Sportklub)

Brazilci su teže od očekivanog došli do pobjede protiv Perua u gostima. Iako su se na kraju morali zadovoljiti minimalnim slavljem kojeg je potpisao Marquinhos u 90. minuti na asistenciju Neymara, izabranici Fernanda Diniza odigrali su dobru utakmicu te bi sve osim tri boda za Seleção bio nepravedan ishod.

Richarlison se očito zamjerio nogometnim bogovima budući da je i u ovoj utakmici ostao bez pogotka za svoju zemlju. A dvaput je poentirao! No, i u 16. i u 29. minuti se javio VAR te su pogoci napadača Tottenhama poništeni zbog zaleđa…

Pogodak Marquinhosa za sva tri boda Brazila pogledajte OVDJE (Sportklub)



Tagovi

NeymarMarquinhosBrazilska nogometna reprezentacijaArgentinaArgentinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti