Reuters/Peter Cziborra
Reuters/Peter Cziborra

VIDEO Villa uvjerljiva protiv očajnog Evertona, West Ham svladao Plavce, Enzo promašio jedanaesterac, debi iz noćne more za Moisesa

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.08.23. | 17:44

Sean Dyche je majstor, ali jasno je svima kako je Everton u velikom problemu…

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 2. kola engleskog nogometnog prvenstva Aston Villa je na svom terenu uvjerljivo svladala Everton sa 4-0.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaći su do prednosti od 2-0 stigli sredinom prvog poluvremena golovima McGinna (18.) i Douglasa Luiza (24.-11m), a u nastavku su pobjedu potvrdili Bailey (51.) i Duran (75.).

Za Aston Villu su ovo prvi bodovi u novoj sezoni, dok je Everton i dalje na nuli.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Inače, ovo je najgori start Evertona u sezonu unazad 68 godina budući da nikad nisu upisali dva vezana poraza bez ijednog postignutog pogotka. Dodatni problem za Dychea su ti da su mu se na utakmici ozljedila dvojica ponajboljih igrača, Dominic Calver-Lewin te Alex Iwobi.

Kod Ville je svoj prvijenac postigao Duran, a zanimljivo je kako je Unai Emery sada ostvario jednak broj utakmica s čistom mrežom (10) s Villom koliko s Arsenalom (27). Razlika je u tome što mu je kad je vodio Topnike za to trebala 51 utakmica, dok je s Villom to ostvario u 24 utakmice manje!




U drugoj utakmici dana West Ham je s 3-1 bio bolji od Chelseaja. Za Čekićare su precizni bili Aguerd (7.), Antonio (53.) i Paqueta (90+5. - 11m), s tim da svakako treba spomenuti i asistenta za prva dva pogotka Čekićara Jamesa Warda-Prowsea koji je nedavno stigao u London iz Southamptona koji je prošle sezone ispao iz Premier lige.

U redovima Plavaca precizan je bio Chukwuemeka (28.), s tim da je Enzo Fernandez u 43. minuti promašio jedanaesterac koji je uvelike usmjerio utakmicu. Zanimljivo, za najstrožu kaznu West Hama 'zaslužan' je Moises Caicedo koji svoj debi za Plavce neće pamtiti po dobrom. Chelsea je u ovom ogledu izgledao neprepoznatljivo loše u odnosu na to kako su prije sedam dana izgledali protiv Liverpoola, a kolika je bila njihova nemoć najbolje oslikava to da ni s igračem više (Aguerd je isključen u 67. minuti) nisu uspjeli doći do poravnanja.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)




Tagovi

Aston VillaEvertonPremier liga

Ostale Vijesti