Nicolas de la Cruz REUTERS/Andres Cuenca
Nicolas de la Cruz REUTERS/Andres Cuenca

VIDEO Urugvaj svladao Brazil nakon više od 22 godine, svjetski prvaci i Messi djeluju nedodirljivo

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 18.10.23. | 07:26

Brazil se već na početku kvalifikacija našao u jako teškoj situaciji.

Poznato je da se reprezentacija Brazila na Svjetsko prvenstvo 2002. plasirala teškom mukom, tek kao treća u skupini, a plasman u Japan i Južnu Koreju izborila je tek u posljednjem kolu. Ostalo je povijest, Brazil je, suprotno očekivanjima, otišao do kraja i okitio se sa svojim posljednjim naslovom prvaka svijeta. U tim kvalifikacijama za Južnu Koreju i Japan Urugvaj je svladao Brazil u Montevideu s 1-0. Vjerojatno Brazilci nisu očekivali da će 22 godine biti bez naslova prvaka svijeta, a Urugvajci još manje da 22 godine neće pobijediti Brazil! U idućih 12 utakmica Brazil je slavio 10 puta, a dvije su završene neodlučeno. Urugvaj je sinoć u Montevideu prekinuo post protiv velikog rivala i slavio s 2-0. I to na način da je Brazil u cijeloj utakmici imao tek dva pokušaja na vrata Rocheta...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) .

Darwin Nunez poentirao je glavom u na ubačaj Maximiliana Arauja u 42., a u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Neymar je iznesen iz igre na nosilima te je umjesto njega ušao Richarlison. Brazil u prvom dijelu nije uputio niti jedan udarac na suparnički gol! Urugvaj je bio bolji u nastavku utakmice, a jedini put na utakmici Brazilci su zaprijetili iz slobodnog udaraca kada je Rodrygo uzdrmao gredu. No, u 77. sve je bilo riješeno, Nunez je osvojio duel na desnoj strani, ubacio na peterac, a tamo je Nicolas de la Cruz zakucao loptu u mrežu za veliki trijumf Urugvajaca, tek drugi u 21. stoljeću protiv rivala. Ovom pobjedom Urugvaj se izjednačio s Brazilom sa sedam bodova, a Selecao je nakon izgubljena dva boda protiv Venezuele na domaćem terenu, doživio novi težak udarac, uz prikazanu katastrofalnu igru.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Reprezentacija Argentine stigla je do 14. uzastopne pobjede, a u posljednjih 51. utakmicu upisala je samo jedan poraz, od Saudijske Arabije na trijumfalnom Svjetskom prvenstvu. Gaučosti su s 2-0 slavili kod Perua, a oba pogotka na utakmici zabio je Lionel Messi. Prvog je efektno zakucao u 32. na dodavanje Nica Gonzaleza, a drugog je, na sličan način, pogodio deset minuta kasnije, ovaj put na asistenciju Enza Fernandeza. Messi je zabio i treći put na utakmici, ali mu je pogodak u nastavku poništen zbog zaleđa. Messi je do kraja utakmice imao još dva pokušaja, ali je ostao na 'samo' dva pogotka. Vjerojatna nova Zlatna lota sada je stigla do 106 postignutih pogodaka za reprezentaciju. Argentina je i dalje maksimalna, a Peru pretposljednji s tek jednim osvojenim bodom.

"Mislim da je ova momčad impresivna, nastavlja rasti. Imamo sjajne igrače, imamo vrlo izražen stil igre koji nas identificira. Nadajmo se da ćemo nastaviti tim putem," kazao je argentinski kapetan.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Paragvaj je pogotkom Sanabrije u 69. minuti (1-0) ostavio Boliviju bez bodova na začelju ljestvice. Mathias Espinoza je ubacio s lijeve strane, Gabriel Avalos je propustio loptu, a napadač Torina pogodio za 1-0. Sanabrija je ušao u igru samo dvije minuta ranije. Domaćin je tijekom susreta još dva puta tresao mrežu Guilerma Viscarre, no VAR je poništio oba gola. U 32. minuti je Miguel Almiron zabio iz zaleđa, dok je Avalos u 64. minuti u akciji kod postizanja gola igrao rukom.

Ekvador i Kolumbija odigrali su bez pogodaka, a Venezuela je nastavila s dobrim igrama porazivši Čile sa 3-0. Nakon trijumfa protiv Paragvaja i povijesnog remija u Brazilu, Venezuela je "razbila" Čile uz sjajnu predstavu Yefersona Sotelda koji je postigao gol uz dvije asistencije. Krilni igrač Santosa je doveo domaćine u vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a potom asistirao Salomonu Rondonu (72) i Darwinu Machisu (79) za uvjerljivo slavlje. Čile je od 59. minute igrao bez isključenog Marcelino Nuneza.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026., 4. kolo

Venezuela - Čile 3-0

Urugvaj - Brazil 2-0

Peru - Argentina 0-2

Ekvador - Kolumbija 0-0

Paragvaj - Bolivija 1-0



Tagovi

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvoArgentinska nogometna reprezentacijaBrazilska nogometna reprezentacijaUrugvajska nogometna reprezentacijaLionel MessiNeymarDarwin Nunez

Ostale Vijesti