Sandra Novaković Milašinčić/Futsal Dinamo
Sandra Novaković Milašinčić/Futsal Dinamo

VIDEO Đuraš i Zonjić Eurogolovima pogurali Square i Dinamo, HMNL ludnica prekida se zbog završnice Kupa

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 24.02.24. | 21:42

Izjednačene utakmice obilježile su i 16. kolo HMNL-a.

Olmissum i Osijek remizirali su u Omišu s 5-5 i još jednom sjajnom utakmicom zaključili 16. kolo HMNL-a. Do kraja redovnog dijela sezone ostalka su još dva kola. No, HMNL će na kratku pauzu jer se od petka do ponedjeljka (1.-4. ožujka igra završnica Kupa u Gospinom polju).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dva kola prije kraja Square i Futsal Dinamo imaju najveće šanse da završe prvi. Domaćini kupa, Gospari, imaju bod prednosti nad Futsal Dinamom. Square je fantastičnim pogotkom Mare Đuraša pobijedio Vrgorac i tako izbio na čelo ljestvice, a Futsal Dinamo je uzvratio teško izborenom 3-1 pobjedom nad Novim Vremenom. Utakmica je bila na razini playoffa Makarani su odličnom igrom zamalo iznenadili Dinamo, no, kao i utakmicu u Gospinom polju, dvoboj u Dvojci odlučio je eurogol Nevena Zonjića. Možda i kandidat za gol sezone!

Gol Mare Đuraša možete pogledati OVDJE.

Gol Nevena Zonjića možete pogledati OVDJE.

Veliko iznenađenje napravila je Crnica koja je remizirala (3-3) na gostovanju kod bivšeg lidera Futsal Pule koja se pred Kup i borbu za playoff pozicije nalazi u dosta lošoj formi i bez pobjede je već pet kola. Tim bodom Crnica je stigla blizu ostanku, no u zadnja dva kola očekuje ih domaći dvoboj protiv Futsal Dinama koji lovi prvo mjesto u doigravanju. Crnica ne igra Kup, bit će odmornija, a s pobjedom mogu osigurati ostanak.

Doigravanje (samim time i ostanak) osigurala je Torcida koja je u još jednoj izjednačenoj i uzbudljivoj utakmici svladala Uspinjaču Gimku s 4-3. Torcidaši su osigurali ostanak, a Gimka se nalazi u nezavidnoj poziciji. Iduća utakmica protiv lidera Squarea na domaćem terenu im je krucijalna. Ako u njoj izgube mogli bi i matematički ispasti iz HMNL-a.

Gimka bi, osim pobjede nad Dubrovčanima, trebala navijati za remi u utakmici Vrgorac - Osijek, jer time bi u posljednjem kolu, u direktnom okršaju s Osijekom u Zrinjevcu, imala priliku ne samo osigurati ostanak nego i dohvatiti doigravanje.

Osijek je za proljeće složio jako dobru momčad. Na korak su do osiguravanja ostanka i doigravanja, a to su danas potvrdili zamalo pobijedivši viceprvaka na njihovom terenu (5-5). Bijelo plavi će u doigravanje ako u posljednja dva kola ne izgube od dva izravna konkurenta, Vrgorca i Uspinjače.

Što se tiče borbe za nositeljsku pozicijiu u doigravanju. Square i Dinamo imaju dva neugodna gostovanja kod ekipa koje se bore za ostanak (Uspinjača i Crnica), a u posljednjem kolu dočekuju rivale za prvo mjesto - Square Novo Vrijeme, a Dinamo Futsal Pulu. Dva gostujuća kluba + Olmissum, kompromitirali su svoje šanse za prvo mjesto kiksevima u ovom kolu. Makarani prije Dubrovnika dočekuju sigurnu Torcidu, a Futsal Pula igra još jedan derbi s Olmissumom.

No, prije nastavka HMNL-a (8.-10. ožujka) pred našim futsalom je završnica Kupa u Dubrovniku u domaćinstvu Squarea.

Futsal Pula brani naslov i otvara turnir s drugoligašem Novim Marofom. Jedan od favorita Dinamo u četvrtfinalu igra protiv Novog Marofa, kluba iz donjeg doma drugog ranga hrvatskog futsala koji se zove 1.HMNL, dok Olmissumu prijeti prošlosezonski finalist (i finalist Superkupa) Šibenik 1983 koji se ove sezone nada povratku u HMNL.

U posljednjoj utakmici četvrtfinala (20.15) Square dočekuje Novo Vrijeme. Osim što je Square, kao domaćin i lider HMNL-a, postavljen u najvećeg favorita turnira, već na prvoj stepenici očekuje tradicionalno jednu od najjačih naših momčadi - makarsko Novo Vrijeme.

Da parafraziramo staru poslovicu, "Ako se po HMNL-u dan poznaje, završnica HMNK-a bit će sjajna!" (N.R.)



Tagovi

Futsalfutsalprvenstvo hrvatske u futsaluFutsal DinamoMNK Futsal DinamoNovo Vrijeme ApfelMNK SquareMNK Torcida

Ostale Vijesti