VIDEO: United s kolateralnim žrtvama do prolaska protiv St Etiennea, Fenerbahče se oprostio od Europe

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.02.17. | 19:51

Odigrani su uzvratni susreti šesnaestine finala Europske lige.

U današnjim uzvratnim utakmicama šesnaestine finala Europske lige teško je bilo očekivati neko naročito iznenađenje na barem dvije od tri utakmice, s obzirom da su i Schalke protiv PAOK-a (0:3) te  Manchester United protiv St. Etiennea (0:3) u prvoj utakmici ostvarili više no ugodnu prednost uoči uzvrata.

Jedino potencijalno iznenađenje ležalo je u Istanbulu, gdje je Fenerbahče hvatao jedan gol zaostatka  protiv Krasnodara iz Rusije. Očekivalo se da će Turci od prve minute krenuti po „nadoknadu štete“ i prolaz. Međutim, stvari su vrlo brzo krenule nizbrdo kada je Martin Škrtel neobjašnjivo poklonio jednu loptu Gazinskom, koji ju produžuje za Smolnikova, a ovaj zabija za 1:0 i veliko gostujuće povećanje prednosti iz prve utakmice za Krasnodar.

Fenerbahčeu je u tom trenutku trebalo čak tri pogotka za prolaz, da bi na koncu uspjeli doći tek do jednog, kada je u 41. minuti Souza poravnao na 1:1. U drugom dijelu su Turci pokušavali preko Ramireza u 50., Potuka u 52. i Koybasija u 60., ali je sve ostalo na pokušajima i imamo prvo relativno iznenađenje ove faze natjecanja.

U Saint Etienneu je bilo teško očekivati da će momčad Christophea Galtiera nadoknaditi veliki deficit iz prve utakmice na Old Traffordu, a i Morinho nije htio ništa riskirati eventualnim izvođenjem rezervne ekipe; u momčadi su bili tek Fellaini, Carrick i povratnik Bailly, koji se nije proslavio nakon što je u tri minute – od 60. do 63. – sakupio dva žuta kartona čime je svoju momčad ostavio s igračem manje u svega pola sata igre.

Bilo kakve dvojbe oko prolaska otklonio je Henrikh Mkhitaryan, kada je u 17. minuti skrenuo u mrežu jedan lijep centaršut Mate s lijeve strane. Armenac je već osam minuta kasnije zamijenjen zbog ozljede; umjesto njega na teren je poslan Marcus Rashford, a sigurno da će se Mourinho morati suočiti s pitanjima je li bilo pametno forsirati Mkhitaryana u ovakvoj utakmici. Bilo kako bilo, prolaz – i pobjeda je tu – uz eto pokoju kolateralnu žrtvu, što je uvijek rizik posla u ovakvim utakmicama.

U trećoj utakmici Schalke je također rasterećen dočekao grčki PAOK. Tri gola prednosti povećana su na četiri već u 23. minuti, kada je Schopf plasirao u gol sjajnu asistenciju Choupa-Motinga. PAOK je došao do počasnog pogotka već dvije minute poslije, kada je nespretno loptu u vlastitu mrežu poslao Nastasić.

Europska liga, 1/16 finala:

St. Etienne – Manchester United 0:1 (Mkhitaryan 17')

Schalke – PAOK 1:1 (Schopf 23' / Nastasić-ag 25')

Fenerbahče – Krasnodar 1:1 (Souza 41' / Smolov 7')

(Foto: Action Images)


Ostale Vijesti