Screenshot
Screenshot

VIDEO Uhićeni vinovnici napada na suca u Turskoj

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.12.23. | 11:28

Donijeto je rješenje o određivanju sudskih kontrola nad još trojicom osumnjičenih

Turski sud naredio je uhićenje predsjednika Ankaragücua Faruka Koce jer je udario suca u lice na kraju utakmice Süperlige, a također je u pritvor stavio još dvojicu osumnjičenih za nasilje, izjavio je turski ministar pravosuđa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Turski nogometni savez (TFF) priopćio je da je suspendirao sve lige nakon "sramotnog" incidenta kada je Koca udario suca Halila Umuta Melera, koji je vodio domaću utakmicu Ankaragücua protiv Rizespora u ponedjeljak.

Ministar pravosuđa Yilmaz Tunc rekao je da su Koca i još dvoje službeno uhićeni zbog "ozljeđivanja javnog dužnosnika" nakon što su tužitelji od njih uzeli izjave.

"Istraga se pedantno nastavlja", rekao je Tunc na platformi društvenih medija X, ranije poznatoj kao Twitter. Donijeto je rješenje o određivanju sudskih kontrola nad još trojicom osumnjičenih.

Osudi ovog napada pridružio se i predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino koj je izjavio da je ono što se dogodilo nakon utakmice "potpuno neprihvatljivo i nedopustivo za naš sport i društvo".

"Bez sudaca nema ni nogometa", dodao je Infantino.

Incident je oštro osudio i turski predsjednik.

"Osuđujem napad na suca nogometne utakmice i nikada nećemo dopustiti da se nasilje umiješa u turski sport“, poručio je Recep Erdogan.

Nogometni suci u Turskoj su česta meta kritika upućenih od trenera i predsjednika klubova, ali su fizički napadi na njih vrlo rijetki.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina, G)


Tagovi

AnkaragucuRizesporSuper Ligturska nogometna liga

Ostale Vijesti