REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

VIDEO Ten Hag pokušava 'demantirati' Einsteina, Arsenal klimavom pobjedom prebacio pritisak na Građane

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 19:25

United je ponovno izgledao kao momčad iz donjeg dijela tablice, dok je Arsenal na Old Traffordu relativno jednostavno odradio ono što je bilo podcrtano kao najteži zadatak u posljednjim kolima premierligaške utrke za naslov prvaka.

Albert Einstein definirao je glupost kao „ponavljanje iste radnje i očekivanje drugačijeg ishoda“, a očito kako Erik Ten Hag više voli pročitati kakvu self-help literaturu nego se poslužiti zdravom logikom. Tako je u prošlom kolu postavio jednog od ponajboljih zadnjih veznih svoje generacije – Casemira na mjesto stopera što je rezultiralo Brazilčevom valjda najgore odigranom utakmicom u karijeri, a United je usput doživio i totalni debakl budući da ga je Crystal Palace ponizio s četiri pogotka u mreži.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Čovjek bi rekao da je Ten Hag naučio svoju lekciju, pa da je uslijed nepovoljnog zdravstvenog kartona ipak odustao od ideje Casemira u posljednjoj liniji te da će umjesto njega zaigrati netko iz akademije, ali ne – Nizozemac je ostao vjerna sebi i ta tvrdoglavost koštala ga je poraza.

Jasno, velike kritike zaslužuje i Casemiro koji igra sezonu za zaborav, a i sada je njegova nonšalancija kumovala porazu jer je ostao deset metara preduboko u odnosu na svoje suigrače, što je omogućilo Havertzu da izbjegne zaleđe, ušeće se u kazneni prostor Uniteda i onda kao na pladnju posluži Leandra Trossarda za ,ispostavit će se, konačnu pobjedu Topnika.

Gol pogledajte OVDJE (Arena Sport)

United je ponovno izgledao kao momčad iz donjeg dijela tablice, dok je Arsenal na Old Traffordu relativno jednostavno odradio ono što je bilo podcrtano kao najteži zadatak u posljednjim kolima premierligaške utrke za naslov prvaka.

Makar, nije se niti Arsenal nešto naročito proslavio svojim pristupom i igrom, posebice u posljednjih 20-ak minuta u kojima nije bilo sasvim jasno što je plan Mikela Artete i njegovih izabranika. Nit su dominirali posjedom, nit su kreirali prilika za pogodak, kao da su odjednom odustali od ideje da drže pritisak na Man. Cityju do posljednjeg kola. Na kraju su ipak izvojevali pobjedu i nastavili lov za Građanima.

Što se Uniteda tiče, jasno je da Ten Hag neće na burzu prije ljeta, ali svi na Old Traffordu jedva čekaju da se tekuća kampanja što prije okonča. Ovo je postalo nepodnošljivo.




Tagovi

Premier ligaManchester UnitedArsenal

Ostale Vijesti