Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

VIDEO Sunderland nije obranio prednost iz prve utakmice, bivša momčad hrvatskog vratara u finalu doigravanja za Premier ligu!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 16.05.23. | 23:37

Imale su Crne mačke 2-1 iz prvog ogleda, ali su prednost uspjeli prosuti već u prvom poluvremenu uzvrata…

Nogometaši Sunderlanda nisu uspjeli izboriti finale doigravanja za Premier ligu. Bivša momčad Simona Sluge, Luton Town, slavila je u uzvratu rezultatom 2-0, a budući da su u prvoj utakmici poraženi rezultatom 2-1, oni su ti koji će igrati ‘najskuplju utakmicu na svijetu’ protiv boljeg iz ogleda Middlesbrougha i Coventryja.

Iako bi oni koji ‘bace oko’ na statistiku utakmice došli do zaključka da se danas u najopasnijem gradu u Engleskoj igrala jedna ravnopravna utakmica u kojoj je domaća momčad iskoristila svoje prilike, a gostujuća ne, prava slika je potpuno drugačija. Luton je u potpunosti nadigrao indisponirane goste koji su u 90 minuta kreirali svega par ozbiljnih prilika za gol. Planski je Luton prepustio posjed crveno-bijelima, a ta odluka se pokazala izvrsnom.

Sjajno je domaća momčad istrčavala kontre i polukontre, a nošeni gromoglasnim navijačima već nakon 10 minuta uspjeli su poništiti prednost Crnih mačaka iz prve utakmice.

Nakon jednog kornera u gostujućem petercu nastala je ogromna gužva u kojoj je bilo više od 10 igrača, a najspretniji je bio stoper Osho koji je sa svega tri-četiri metra bez većih problema doveo svoju momčad u vodstvo – 1-0

Pogodak 24-godišnjeg stopera koji je prošle sezone stigao u Luton pogledajte OVDJE (Arenasport)

Devetka Lutona Carlton Morris imao je dvije jako dobre prilike u 22. i 31. minuti, ali nije uspio doći do pogotka. Prvi njegov pokušaj zapeo je u bloku, dok je drugi sjajno obranio Patterson.

Puno bolje igrala je domaća momčad, a za to su nagrađeni u 43. minuti. Opet su do pogotka došli nakon kornera, s tim da je obrana Sunderlanda dobro reagirala na prvi pokušaj domaćina, ali ne i na drugi kad je ‘popravni’ dobio asistent Doughty, da bi se onda u listu strijelaca upisao kamen temeljac obrane Lutona, Tom Lockyer – 2-0

Pogodak velškog reprezentativca za, ispostavit će se konačnih, 2-0 pogledajte OVDJE (Arenasport)

U drugom dijelu su Crne mačke igrale otvorenije, ali bliži je Luton bio trećem, nego oni svojem prvom pogotku danas.

Nogometaši Sunderlanda će se put sjevera Engleske vratiti pognutih glava, ali njihovi navijači imaju razloga biti sretni. Još prošle sezone bili su u League One, da bi ih sada, možda čak i samo malo sreće, dijelilo od ogleda na Wembleyju gdje bi se borili za povratkom u Premier ligu. Veličina kluba je neosporna, a mladi vlasnik kojem ne nedostaje ambicija, Kyril Louis-Dreyfus (26), je u posljednje dvije godine uvjerio sve one koji su ga dočekali s figom u džepu da Crne mačke zaista planira vratiti na stare staze slave i da očito zna kako to postići. I sljedeće sezone Sunderland će biti u Championshipu, ali s par kvalitetnih pojačanja i nastavkom dobrog rada, nema sumnje da će se na kultnom Stadionu Svjeta uskoro opet igrati premijerligaške utakmice.

Spomenimo kako se druga polufinalna utakmica igra u srijedu s početkom u 21 sat, s tim da je prva utakmica igrana u Coventryju završila bez pogodaka. Finale na Wembleyju igra se u subotu, 27. svibnja s početkom u 17.45 sati.




Tagovi

SunderlandSunderland 'till I dieLuton TownChampionship

Ostale Vijesti