REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

VIDEO: Start na Jošku Gvardiolu je nedvojbeno bio kazneni udarac

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 17.12.22. | 17:41

Danas je uistinu i dugogodišnjim pratiteljima nogometa, pa čak i onima koji su ga igrali na najvišoj razini, nemoguće sa stopostototnom sigurnošću utvrditi što je penal, a što nije. No ovo na hrvatskom stoperu nije podložno preispitvanju i radi se o sudačkom previdu

Joško Gvardiol je u maniri prekaljenog veznjaka iznio loptu na suparničku polovicu. Pa kada je shvatio da ga igrači Maroka ne mogu zaustaviti odlučio je projuriti prema kaznenom prostoru, odigrao je dupli pas s Mislavom Oršićem, utrčao u kazneni prostor, a onda ga je očito po nozi s leđa udario i pokosio Amrabat.

Nakon toga je sudac Al Jassim samo odmahnuo rukom, gestikulirajući kako to za njega nije jedanaesterac. No onda se očekivalo uključivanje VAR sobe koja se, po tko zna kojem ključu, nije javila.

Jer, ako netko slučajno nije vidio – start na Gvardiol u 75. minuti bio je čisti jedanaesterac, onaj o kojemu nema apsolutno nikakve dvojbe i gdje sva ta moderna tumačenja kaznenih udaraca i sudačkih naputaka ne mogu osporiti kazneni udarac.

Danas je uistinu i dugogodišnjim pratiteljima nogometa, pa čak i onima koji su ga igrali na najvišoj razini, nemoguće sa stopostototnom sigurnošću utvrditi što je penal, a što nije.

Pa da ponovimo, start na Gvardiolu je apsolutno i nedvojbeno kazneni udarac. Ili mi tu više ne pričamo no nogometnoj igri… Svatko tko se barem jedno našao na nogometnom terenu zna da je ovo za bijeli kreč.

Video pogledajte OVDJE


Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Hrvatska nogometna reprezentacijamarokanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti