REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

VIDEO Spektakularna partija Rossonera u Napulju, Leao i Diaz razmontirali ‘budućeg prvaka’

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 02.04.23. | 22:37

S visokih 4:0 slavili su Rossoneri, a ova pobjeda sigurno im puno znači uoči četvrtfinala Lige prvaka gdje ih očekuju nova dva ogleda protiv momčadi koju su danas u potpunosti izdominirali u njihovom domu.

Hviča Kvarachelija definitivno je igrač koji je obilježio sezonu 22./23. u svijetu nogometa, ali on bez Victora Osimhena je kao Batman bez Robina – jednostavno ne ide! Nigerijca nije bilo u prvenstvenom ogledu protiv Milana, ozlijedio se igrajući za reprezentaciju, ali Spallettijevi problemi nisu brinuli Piolija pa je tako Milan u Napulju stigao do ogromne i za samopouzdanje itekako važne 4:0 pobjede. Drugoplasirani Lazio sad je na -16, a Milan na -20 od vodeće momčadi Serie A. Ovaj poraz neće baš ništa promijeniti kad se priča o tome tko će biti novi prvak Italije, ali će sigurno napuniti samopouzdanjem igrače Milana koje uoči četvrtfinala Lige prvaka gdje ih očekuju dvije zahtjevne utakmice protiv njihovog današnjeg protivnika.

Milan je bio dominantan u prvom poluvremenu, ali je Napoli imao prvu veliku priliku na utakmici već u 3.minuti kad je Simeone tukao preko gola iz sjajne pozicije, a sigurno su mnogi u tom trenutku sjetili Victora Osimhena. Nije Nigerijac prvi topnik Serie A jer je promašivao takve prilike, ali njega neće biti narednih 10 do 12 dana. Budući da je prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka između današnja dva takmaca na rasporedu 12. travnja, za prvu će utakmicu biti upitan, ali će zato za uzvrat sigurno konkurirati. Nakon tog promašaja Simeonea, ritam se malo primirio, ali samo do 17.minute kada prvi put na scenu stupa Rafael Leao.

Sjajnom loptom uposlio ga je Diaz, Portugalac se našao oči u oči s Meretom, talijanski vratar je pao, a Leao ga ‘kulerski’ potkopao i tako doveo Rossonere u vodstvo – 0:1

Prvi pogodak Leaa pogledajte OVDJE

U 25.minuti, na semaforu je stajalo 0:2. Nastala je konfuzija u obrani Napolija, Diaz se driblingom sjajno riješio svojeg čuvara, a onda još bolje završio akciju za povećanje vodstva.

Pogodak Diaza za povećanje vodstva Milana pogledajte OVDJE

Neposredno prije odlaska na predah je dobru priliku za domaći sasatv propustio Zielinski, ali Maignan je sjajno reagirao.

U prvih 15 minuta nastavka smo vidjeli dvije velike prilike na svakoj strani. Prvo je u 50.minuti zamalo neprecizan bio danas indisponirani Giroud, dok je šest minuta kasnije na suprtonoj strani blizu toga da smanji rezultat bio Mario Rui, ali je njegov snažan pokušaj ponovno obranila jedinica Milana i nova jedinica Francuske.

I onda, u 60. minuti, Rafael Leao odlučio je reći dosta. Nema ga i nema, stoji na svojoj poziciji, čeka situaciju da zabljesne, ali kad mu se ‘otvori’, onda spasa nema. Svojim dugim i brzim korakom ušao je u 16-erac domaćina, driblingom se riješio čuvara, a onda i neobranjivo pogodio za 3:0 vodstvo Milana. Poezija u pokretu!

Drugi pogodak Leaa na utakmici pogledajte OVDJE

Ni taj treći pogodak nije primirio goste. Iako znaju da je prvenstvo za njih izgubljeno, oni su igrali kao da im rezultat utakmice ovisi o životu i smrti. Nogometaši Napolija naprosto nisu znali što ih je snašlo, a onda je još i Alexis Saelemaekers u 67.minuti zabio za 4:0 prednost gostiju. Sjajna solo akcija belgijskog veznjaka!

Pogodak Saelemaekersa pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice bilo je još nekoliko dobrih prilika na obje strane, Raspadori je u 83.minuti bio najbliži tome da postigne počasni pogodak za domaćina, dok je Milan ozbiljnije zaprijetio koju minutu kasnije kad je udarac strijelca četvrtog pogotka sjajno zaustavio Meret.

Spomenimo i kako je Ante Rebić u igru ušao u 74.minuti, dok je svih 90 minuta u porazu Napolija odradio nekadašnji član RNK Splita i Dinama, Amir Rrahmani.

Napoli – Milan 0:4

Strijelci: 0:1 Leao (17., Diaz), 0:2 Diaz (25.), 0:3 Leao (60., Tonali), 0:4 Saelemaekers (67., Calabria)

Stadion: Diego Armando Maradona

Glavni sudac: Antonio Rapunao

Žuti kartoni: Lobotka (Napoli) Giroud, Krunić (Milan)

Crveni kartoni: /



Tagovi

MilanNapoliSerie ARafael LeaoAlexis SaelemaekersBrahim Diaz

Ostale Vijesti