REUTERS/Stringer
REUTERS/Stringer

VIDEO Sosa asistirao u ludom remiju Ajaxa i OM-a, Liverpool okrenuo LASK, Lukaku spasio Romu, West Ham gubio, ali ipak slavio protiv TSC-a

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 21.09.23. | 21:08

Stanišić je odradio svih 90 minuta u pobjedi Apotekara, dok Jedvaj nije ulazio u igru kod PAO-a

Nogometaši Liverpoola pobjedom su otvorili natjecanje u skupini E Europske lige, na gostovanju su svladali austrijski LASK u Linzu 3-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

LASK je prijetio iznenađenjem jer je na poluvremenu vodio 1-0. Strijelac je bio Flecker u 14. minuti. No, u uvodnom dijelu nastavka Liverpool je izveo preokret. Prvo je Nunez u 56. minuti realizirao jedanaesterac za 1-1, dok je Luis Diaz u 63. doveo goste u vodstvo. Između dva pogotka odličnu je šansu za LASK imao mladi hrvatski reprezentativac Marin Ljubičić.

Sve je zaključeno pogotkom Salaha u samom finišu susreta, a Ljubičić je igrao do 68. minute.

Sve pogotke s utakmice LASK – Liverpool pogledajte OVDJE (Arenasport)

U skupini F Panathinaikos je pred svojim navijačima svladao Villarreal 2-0. Po pogodak su Grci postigli u svakom poluvremenu. Ioannidis je bio strijelac u 38., a Slovenac Šporar u 78. minuti. Hrvatski nogometaš Tin Jedvaj nije ulazio u igru za domaćina.

Kako je PAO došao do pobjede protiv Žute podmornice pogledajte OVDJE (Arenasport)

U istoj skupini Rennes je kao domaćin s 3-0 bio bolji od Maccabi Haife. Golove su dali Blas u 1., Truffert u 31. i Yildrim u 55. minuti, a za goste je od 72. minute zaigrao Lorenco Šimić.

Bayer je uvjerljivo otvorio natjecanje u skupini H. U Leverkusenu je svladao švedski Hacken 4-0, a cijelu utakmicu za Bayer je odradio hrvatski reprezentativac Josip Stanišić koji u Bayeru igra na posudbi iz Bayerna. U prvom poluvremenu su golove dali Wirtz i Adli, a u nastavku ogleda Boniface i Hofmann.

Spomenimo i kako je Roma teže od očekivanog došla do pobjede protiv Šerifa u gostima. Sastav The Special Onea na kraju je upisao 2-1 pobjedu, a pogotke su zabijali Talal (autogol, 45+4) i Lukaku (65.) za goste, dok je za domaći sastav precizan bio Tovar (57.).

Sva tri pogotka s utakmice Šerif - Roma pogledajte OVDJE (Arenasport)

Od utakmica igranih u kasnijem terminu posebno valja izdvojiti 'ludu' utakmicu, koja je jednako tako imala 'ludu' uvertiru, koju su u Amsterdamu odigrali Ajax i Marseille. Konačni rezultat tog ogleda bio je 3-3, a najvažnije iz tog ogleda je da su Josip Šutalo i Borna Sosa odigrali cijelu utakmicu kod domaćina te da je lijevi bek Kopljanika i Vatrenih u svojem drugom nastupu za nizozemskog velikana upisao i svoju drugu asistenciju. Borna je sjajno ubacio 20. minuti kad je Berghuis bio precizan za 2-0, ali su do kraja utakmice gosti ipak došli do remija, ponajviše zahvaljujući dvostrukom strijelcu Aubameyangu koji očito nije 'za staro željezo' kako su mnogi mislili.

Spomenimo kako su Kopljanici utakmicu završili s trojicom Hrvata budući da je u 90+3. minuti umjesto Bergwijna na teren ušao Medić.

Sve pogotke s ovog 'ludog' ogleda pogledajte OVDJE (Arenasport)

Za kraj, spomenimo i zanimljiv ogled koji se odigrao u Londonu gdje je West Ham ugostio TSC. Gosti iz Bačke Topole prvi su poveli, ali su na kraju ipak primili tri pogotka pa su tako Čekićari slavili rezultatom 3-1.

Gosti su prvo izdržali napade West Hama u prvih 45 minuta, da bi onda šokirali lijepo ispunjen London Stadion kad je Stanić u 47. minuti bio precizan za 0-1.

Djelovalo je kao da bi TSC mogao 'odglumiti' Dinamo, a Stanić Oršića, no 20-ak minuta kasnije, točnije u 66. minuti, njihovi su se snovi krenuli gasiti.

Prvo je Petrović zabio autogol, da bi četiri minute kasnije, u 70., skupocjeno pojačanje iz Ajaxa, Mohammed Kudus, zabio svoj prvijenac u dresu Čekićara i tako okrenuo rezultat.

Do kraja utakmice je pobjedu domaćina potvrdio Souček kojeg je lijepom loptom poslužio fenomenalni James Ward-Prowse koji igra izvrsno u dresu londonskog kluba.

Sve pogotke s utakmice iz Londona pogledajte OVDJE (Arenasport)

(Hina, G)


Tagovi

Europska liga

Ostale Vijesti