Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

VIDEO Sjevernolondonski spektakl završio bez pobjednika, Saka i Son oduševili, Jorginho si osigurao klupu do kraja sezone!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 24.09.23. | 17:03

Tottenham je u derbiju (2-2) osvojio bod, a Arsenal izgubio dva!

Puno se očekivalo od derbi utakmice između Arsenala i Tottenhama, a na kraju se puno i dobilo. Bila je to utakmica u kojoj je gotovo svaki napad bio opasan, i jedni i drugi danas su svim silama pokušali doći do pobjede, ali kad se podvuče završna crta, remi je na kraju možda i najrealniji ishod u ogledu u kojem ‘praznog hoda’ nije bilo! Nakon 90 minuta, na semaforu prepunog Emiratesa stajalo je 2-2, s tim da ipak nešto nezadovoljniji mogu biti Topnici budući da su Topnicima doslovno darovali drugi pogodak svega minute nakon što su došli u vodstvo.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je Son već u četvrtoj minuti zatresao mrežu iz nedozvoljene situacije, Topnici su bili ti koji su bolje izgledali u otvaranju utakmice. Nketiah je u 16.minuti bio jako blizu da se upiše u listu strijelaca, ali Vicario je sjajno reagirao na pokušaj napadača Topnika. No, 10 minuta kasnije, Talijan na golu Tottenhama bio je nemoćan. Saka je ubacio loptu u srce 16-erca, Romero je nespretno reagirao te je matirao svojeg vratara za veliko slavlje domaćih navijača – 1-0

Do tog pogotka je Arsenal bio puno bolji ‘na lopti’, ali Tottenhamu kao da je trebalo da budu u rezultatskom minusu da ‘počnu igrati’. Gosti su jako blizu izjednačena bili u 38. minuti, ali Raya je fenomenalnom intervencijom opravdao povjerenje Artete.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Son i Kuluševski kombinirali su po desnoj strani, bila je to školska akcija u kojoj je na kraju povratnu loptu na 11-metara dobio Johnson, ali najnovije pojačanje Pijetlova nije najbolje zahvatilo loptu pa je tako Raya ipak bio u mogućnosti obraniti njegov udarac. Inače, sjajna intervencija Španjolca oduševila i Ramsdalea koji mu je zapljeskao s klupe.

No, četiri minute kasnije Raya je bio nemoćan. Sjajno je pošao po lijevoj strani Maddison, Saka ga nije najbolje ispratio, uslijedila je prizeman povratna lopta na šest metara, Son je sjajno utrčao između trojice braniča Topnika te onda uz pomoć vratnice vratio stvari na početak - 1-1

Arsenal je u prvom poluvremenu bio nešto bolji, ali Tottenham se po primljenom pogotku ‘dignuo’ te je u konačnici 1-1 nakon prvih 45 minuta bio najrealniji ishod.

U nastavku ritam utakmice nije pao. Naprotiv! Igralo se prilično otvoreno na obje strane, s tim da je od 75.minute pa do kraja ogleda Tottenham odučio braniti bod, dok su Topnici svim silama pokušali doći do pobjede.

No, krenimo otpočetka. Domaćin je u novo vodstvo stigao s bijele točke u 54.minuti kad je siguran bio Saka, ali slavlje navijača Arsenala potrajalo je svega minute budući da je praktički u sljedećem napadu Arsenal primio pogodak za izjednačenje.

Jorginho je izgubio loptu praktički kao posljednji igrač, uslijedila je kontra Tottenhama dva na dva, asistent i strijelac bili su isti kao kod prvog pogotka te su se Pijetlovi u igru vratili prije nego što su to mogli i zamisliti.

Postecoglou je, zanimljivo, u 78.minuti odlučio izvaditi i Maddisona i Sona, dok su umjesto njih na teren ušli Højbjerg i Richarlison. Od tog trenutka pa praktički do posljednjeg sučevog zvižduka Tottenham nijednom nije opasnije izašao na polovicu domaćina, ali rezultat se nije promijenio. Saka je bio blizu da postane apsolutni heroj utakmice u 90+2.minuti kad je sjajno tukao s 25 metara, ali Vicario se protegao i vršcima prstiju obranio njegov pokušaj.


Od ostalih utakmica istaknimo kako je Chelsea još jednom kiksao. Na domaćem terenu Plavci su izgubili od Aston Ville minimalnim rezultatom, a jedini pogodak na utakmici postigao je Watkins (73.). Inače, Chelsea je od 58. minute igrao s igračem manje budući da je izravan crveni karton dobio Gusto.

Pogodak Watkinsa za slavlje Ville pogledajte OVDJE (Arenasport)

Brighton i Liverpool upisali su 3-1 pobjede protiv Bournemoutha, odnosno West Hama. Za slavlje Galebova najzaslužniji je dvostruki strijelac Mitoma (46., 77.), dok su u slavlju Redsa precizni bili Salah (16. - 11m), Nunez (60.) i Jota (85.).

Pogotke s ogleda Brighton - Bournemouth pogledajte OVDJE (Arenasport)

Pogotke s ogleda Liverpool - West Ham pogledajte OVDJE (Arenasport)

(G)


Tagovi

ArsenalTottenhamPremier ligaHeung-Min SonBukayo Saka

Ostale Vijesti