Uwe Anspach/DPA
Uwe Anspach/DPA

VIDEO Sjajni Majer spasio Kovača od poraza, a možda i otkaza, Bjeličin Union se vratio 'starim navikama'

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.12.23. | 17:40

Preostaje nam još susret Leipziga i Hoffenheima od 18.30

Odigrana su četiri susreta današnjeg rasporeda Bundeslige. Niki Kovaču nije lako na klupi Wolfsburga. Na 11. mjestu sa šarolikim rezultatima i tek jednom pobjedom u posljednjih pet susreta, stolica se hrvatskom strategu dosta klima. No, sada mu je sunarodnjak i hrvatski reprezentativac Lovro Majer 'kupio' malo mira. Naime, nekadašnji je dinamovac bio jedini strijelac u pobjedi Wolfsburga nad Darmstadtom zabivši u 63. minuti za pobjedu i to dok je njegova momčad imala igrača manje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovom je pobjedom momčad Nike Kovača prekinula niz od tri poraza u domaćim natjecanjima. Majer je u 63. minuti primio loptu na rubu kaznenog prostora i nakon prvog dodira preciznim udarcem pogodio daljnji kut domaćeg gola. Pobjeda Wolfsburga je još značajnija, jer su "Vukovi" do nje stigli igrajući od 27. minute s igračem manje, zbog isključenja Maxencea Lacroixa. Majer je postigao svoj drugi pogodak u dresu Wolfsburga, a igrao je do 87. minute. Video gola pogledajte OVDJE.

Kod Darmstadta je cijelu utakmicu odigrao Bartol Franjić, a Matej Maglica je ušao u 84. minuti. Wolfsburg je sa 19 bodova skočio na deveto mjesto, a Darmstadt je s devet bodova ostao na začelju.

Naime, još u 27. minuti Maxence Lacroix zaradio je izravan crveni karton nakon prekršaja na posljednjem igraču domaće momčadi pa su više od sat vremena Vukovi bili sa samo 10 igrača na travnjaku. A koliko mu je ova utakmica bila bitna, Kovač je pokazao i svojim nervoznim ulaskom u utakmicu zbog čega je nakon prigovora na početku susreta i on zaradio karton, ali žuti.

Bochum je u deklasirao rezultatom 3-0 Union Berlin Nenada Bjelice i tako hrvatskog stratega opet 'ranio' nakon što je u taman uspio probuditi momčad. Prvi gol je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela zabio Takuma Asano, da bi na početku drugog dijela u 54. minuti Goncalo Paciencia poduplao prednost domaćih, a u 78. je s bijele točke precizan bio Kevin Stöger. Inače, susret je obilježila 'kiša' teniskih loptica koje su navijači pobacali s tribina na travnjak i tako na kratko prekinuli utakmicu.

Golove pogledajte OVDJE.

Josip Juranović je odigrao cijelu utakmicu za Union koji je s 10 bodova trenutačno na 16. mjestu, dok je Bochum sa 16 bodova skočio na 13. poziciju.

Augsburg je odigrao 1-1 s Borussijom Dortmund. Prvi gol zabili su domaćini, a strijelac je bio Ermedin Demirović na asistenciju Pedersena, dok su gosti izjednačili samo 10 minuta kasnije. Donyell Malen bio je precizan nakon dodavanja Füllkruga. Dion Drena Beljo igrao je od 78. minute.

Heidenheim je svladao Mainz 1-0 golom Marvina Pieringera iz 12. minute. Danas se još od 18.30 igra susret Leipziga i Hoffenheima.




Tagovi

BundesligaLovro MajerNiko KovačWolfsburgBochumUnion BerlinNenad Bjelica

Ostale Vijesti