Screesnhot
Screesnhot

VIDEO Scena kao iz Kengura: Brøndby dvaput vodio, Copenhagen na krilima 17-godišnjaka okrenuo u završnici!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 16:09

Prvi pogodak za domaći sastav postigao je iz voleja s vrha 16-erca Josip Radošević, dok je za njihov drugi asistirao bivši hrvatski U21 reprezentativac koji nema nastup u HNL-u. No, momčad iz glavnog grada Danske na kraju je stigla do sva tri boda, a heroj je bio Bardghji koji je u igru ušao u 80. minuti pa onda u razmaku od šest minuta dvaput poentirao za pobjedu gostiju.

Svi koji su barem jednom pogledali kultni srpski film ‘Kad porastem bit ću Kengur’ znaju za scenu u kojoj se uvijek veselo društvo iz kladionice ljuti na kiks Brøndbyja. Danas se dogodilo nešto slično, jer Brøndby je dvaput vodio protiv Copenhagena, da bi u konačnici najtrofejniji danski klub uspio okrenuti utakmicu i slaviti u gostima rezultatom 3-2.

U najvećem danskom derbiju Brøndby je dvaput vodio. Josip Radošević doveo je svoju momčad u vodstvo u 25. minuti nakon što je s vrha 16-erca sjajno pogodio iz voleja.

Taj pogodak bio je dovoljan domaćinu da na predah odu s minimalnom prednošću, ali onda se u nastavku sve okrenulo u korist gostiju.

Prvo je sjajni Diogo Goncalves vratio stvari na početak u 54. minuti, ali taj pogodak je prilično razljutio domaćina koji je opet uspio doći u prednosti nakon što je u 69. precizan bio nekadašnji napadač Zvezde Ohi Omoijuanfo kojeg je lijepim dodavanjem uposlio nekadašnji hrvatski U21 reprezentativac Marko Divković.

Rođeni Vinkovčanin je karijeru započeo na mjestu napadača, ali je s vremenom prebačen na lijevu stranu gdje sada nerijetko zna pokriti i poziciju lijevog beka. U Brøndbyju Marko igra lijevog bočnog igrača u sustavu 3-5-2, a ovo mu je bila treća asistencija u sedmom nastupu u ovoj sezoni.

Djelovalo je kao da će Brøndby doći do velike pobjede, ali gosti iz danske prijestolnice su sve okrenuli u samoj završnici utakmice...

Za Roonyja Bardghjija već sada govore kako će biti buduća velika zvijezda svjetskog nogometa. Ovaj 17-godišnji napadač rodom iz Kuvajta zabio je svoj 5. i 6. pogodak u osmom nastupu u ovoj sezoni. Šveđani su prepoznali njegov potencijal, već je odigrao pet utakmica za njihovu U21 reprezentaciju, a mnogi vjeruju da će na biti pozvan na sljedeće reprezentativno okupljanje kako bi ga se 'kaparilo'.

Roony je u igru ušao u 80. minuti umjesto Portugalca Goncalvesa, a onda je prvo u 84. zabio za 2-2, da bi u 89. bio precizan i za 3-2 vodstvo Copenhagena.

U redove aktualnog prvaka Danske stigao je sa samo 14 godina iz Malmöa, a TM ga već sada cijeni na četiri milijuna eura. Ako ovako nastavi, nimalo nećemo biti iznenađeni ako jednog dana postane najveći izlazni transfer u povijesti Copengana...

S ovom pobjedom Copenahgen je ostao na prvom mjestu Superlige s 22 boda, dok je Brøndby trenutno treći s četiri boda manje. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Josip RadoševićMarko DivkovićBrondbyCopenhagendanska nogometna liga

Ostale Vijesti