VIDEO: Roma se pirovom pobjedom oprostila od Europe, Romero spašavao United!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 16.03.17. | 23:00

Favoriti su prošli polovično u najzapaženijim utakmicama večeri...

Dvije utakmice koje su večeras plijenile najviše pažnje između ovih uzvratnih susreta osmine finala Europa lige bile su svakako Roma – Lyon te Manchester United – Rostov.

Lyon je u Romu došao osokoljen vrlo dobrom predstavom kod kuće, kada su sa tri pogotka u drugom dijelu preokrenuli susret u svoju korist i na kraju slavili sa 4:2. Roma je od početka krenula izrazito ofanzivno, a već u 6. minuti su mogli doći do prednosti.

Prvo je Rudiger sjajno dočekao jednu loptu u srcu Lyonovog šesnaesterca, ali njegov šut s par metara odsjeda na gredi, dok iz odbijanca Strootman ne uspijeva svladati večeras vrlo dobrog Lopesa na vratima gostiju. Prijetila je Roma i preko Salaha šest minuta poslije, ali ponovno ne uspijevaju rano povesti.

Ali onda su im promašaji u toj ranoj fazi utakmice došli na naplatu. Igrala se šesnaesta minuta kada je Valbuena poslao jednu odličnu loptu iz slobodnog udarca s desne strane, a najviši u skoku bio je Lyonov Mouctar Diakhaby, koji glavom šalje loptu u mrežu za velikih 1:0 Lyona! Zašutio je u tom trenutku Olimpico…

… samo do iduće minute! Slično kao u prvoj utakmici, ni na Olimpicu nije nedostajalo uzbuđenja. Strootman se povezao na jedan ubačaj na drugoj vratnici i u maniri Wes Morgana u utakmici protiv Seville šalje loptu u mrežu, a da ni on sam ne zna kako točno. Ekspresno izjednačenje, ali Romi su bila potrebna još dva pogotka da odu dalje.

Nastavili su Rimljani nadirat, prijetiti. Pokušavao je Nainggolan u 20. i 33., Strootman u 41., Džeko u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, ali lopta nije htjela u gol. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1, a pred Romom je bio ogromni posao.

Viktorija je nastavljena u drugom dijelu, a nakon novog niza prigoda Roma je napokon zabila i drugi gol. Loše je reagirala u 60. minuti obrana Lyona na ubačaj El Sharaawyja koji je Rudiger na prvoj vratnici preskočio, a lopta je iznenadila Lucasa Tousarta, koji je greškom s par metar šalje u svoju mrežu. Romi fali jedan gol!

Roma je tada očekivano krenula na sve ili ništa, uveli su osim El Shaarawyja i Perottija i Tottija kako bi pokušali iz svih oružja napasti Francuze. Ta rizična, ultraofanzivna postava gotovo ih je koštala glave kada je prvo Tolisso došao do dalekometnog udarca u 77. minuti, kao i Cornet u kontri tri na jedan, ali oba puta je mlađahni Alisson Becker izašao kao pobjednik i tako dao prostora Romi da dođe do još jednog, sudbonosnog pogotka, do kojeg na kraju ipak nije došla. Pet minuta nadoknade nije bilo dovoljno, Lyon ide dalje unatoč porazu.

U drugom susretu večeri Manchester United je teže od očekivanog svladao ruski Rostov pogotkom Mate u 70. minuti.

Susret se polako zahuktavao, slično kao i Roma United je pokušavao što prije potvrditi prednost koju je dobio onim pogotkom u gostima u remiju (1:1) u prvoj minuti, a mogao je to napraviti već u 6. minuti kada je Medvedev sjajno skinuo udarac glavom Roja.  Prijetili su Englezi preko Mkhitaryana i Ibrahimovića, ali se rezultat nije mijenjao.

Ali u drugom je dijelu Rostov pokazao zube. Prvo preko Azmouna u 54. minuti, te Noboe minutu poslije. I onda su primili pogodak.

United je u 70. minuti povukao kontru, Ibrahimović je prepustio loptu Mati na drugoj vratnici koji lijepu akciju sjajno završava pogotkom iz blizine. Gol je to koji je dodatno pogurao Manchester United prema četvrtfinalu, ali tu je krenuo period dominacije Rostova.

Romero je dvaput spašavao United, sjajnim obranama Bukharovu u 79. a zatim i Noboi, kojem skida fantastičan slobodnjak u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za prolaz Uniteda.

Tako je večer favorita završila polovično, prolazom Manchester Uniteda i ispadanjem Rome…

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Ostale Vijesti