VIDEO: Roma napokon pobijedila, Čop tragičar Cagliarija, a Vrsaljko asistirao za Sassuolo

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.02.15. | 17:18

Nakon šest utakmica bez pobjede, od kojih su 4 bile u Serie A, Roma je danas slavila protiv Cagliarija i tako zadržala 7 bodova zaostatka za Juventusom u borbi za scudetto.

Ozljede, suspenzije i nastupi na Afričkom kupu nacija odnijele su Romi čak 10 igrača pa je Rudi Garcia morao posegnuti za čudnom postavom u kojoj je šansu dobio i mladi Daniele Verde što se na kraju pokazalo odličnim poteuom. Igrala je Roma dobro u prvom poluvremenu, a svoju dominaciju okrunila je u 37. minuti kada je upravo Verde sjajnim potezom izbacio Ljajića u šansu koju on nije promašio te je doveo Romu u vodstvo.

S 1:1 se otišlo na poluvrijeme, a u nastavku je Roma izgledala dosta lošije. Nisu više toliko napadali, a Cagliari je sve češće dolazio u prilike, ali nije uspjevao postići gol. Tragičar za domaćine bio je naš Duje Čop koji je imao nekoliko izglednih prilika, a najveću je upropastio u 78. minuti kada je sam izašao ispred De Sanctisa, ali je bovši napadač Dinama prebacio i njega i gol. Nakon toga uslijedila je kazna. Opet je Verde asistirao, ovaj put s lijeve strane, a loptu je s vrha šesnaesterca opalio Paredes. Ona se odbila od pod i stativu te završila iza leđa domaćeg vratara Brkića. Taj gol je i prelomio utakmicu, a u zadnjoj minuti sudačke nadoknade M'Poku je postigao počasni gol za Cagliari.

U susuretu Sampdorije i Sassuola sva uzbuđenja smo vidjeli u prvih 10 minuta. Naš Šime Vrsaljko je asistirao Acerbiju u 2. minuti za vodstvo gostiju da bi samo 7 minuta kasnije Eder izjednačio, a to je bio i posljednji gol na utakmici. Nažalost, Vrsaljko se ozljedio te je u 14. minuti izašao s travnjaka.

Napoli je sigurno došao do nove pobjede s našim Ivanom Strinićem na klupi, a Stipe Perica je u 78. minuti ušao za Udinese. Do pobjeda su došli i Empoli te Fiorentina u ranije odigranoj utakmici.

Serie A, 22. kolo:

Fiorentina – Atalanta 3:2 (Basanta 18', Diamanti 76', Pasqual 89'/Zappacosta 9', Boakye 83')
Cagliari – Roma 1:2 (M'Poku 90'/Ljajić 37', Paredes 85')
Empoli – Cesena 2:0 (Maccarone 30', Dignorelli 57')
Napoli – Udinese 3:1 (Mertens 8', Gabbiadini 21', Thereau 59'-11m/Thereau 27')
Sampdoria – Sassuolo 1:1 (Eder 9'/Acerbi 2')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Duje ČopŠime VrsaljkoDaniele Verde

Ostale Vijesti