REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

VIDEO Real Sociedad izbacio Benficu, Union Berlin prekinuo niz od 12 poraza

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.11.23. | 20:38

Odigrane su prve dvije utakmice današnjeg programa Lige prvaka

Nogometaši Napolija nisu potvrdili ulogu favorita te su pred svojim navijačima odigrali 1-1 protiv Union Berlina u četvrtom kolu skupine C Lige prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pobjedom se Napoli mogao približiti osmini finala, a ovako ispred sebe ima još neizvjesne dvije utakmice na mogućem putu do tog cilja. Union Berlin je napokon izbjegao poraz nakon što je izgubio čak 12 utakmica u nizu, kombinirano u Bundesligi, DFB Pokalu i Ligi prvaka.

Napoli je potpuno dominirao u prvom poluvremenu koje je okončao s minimalnim vodstvom 1-0. Prvi put gostujuća mreža se zatresla nakon pola sata igre kada je iz blizine glavom pogodio Zambo Anguissa. No, pogodak je poništen zbog prethodnog prekršaja u napadu Di Lorenza.

Goste je spašavao i okvir vrata, a na kraju je Union Berlin nesretno primio gol u 39. minuti. Strijelac za 1-0 je bio Politano od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Pogodak pogledajte OVDJE (Arenasport)

Jedinu pravu šansu gosti su imali u nadoknadi prvog dijela kada je hrvatski reprezentativac Josip Juranović, iz slobodnog udarca s 20-ak metara, pogodio vratnicu. Juranović je, inače, kasnije zamijenjen u 64. minuti.

U nastavku je i dalje dominirao Napoli, ali su gosti iz Berlina postali itekako opasni u kontranapadima te su jedan takav realizirali. U 52. minuti za 1-1 je pogodio Fofana. Do kraja je Napoli pokušavao doći do drugog gola i kompletna tri boda, ali nije uspio.

Pogodak za 1-1 pogledajte OVDJE (Arenasport)

U ovoj skupini od 21 sat igraju Real Madrid i Braga. Na ljestvici vodi Real s devet bodova. Napoli ima sedam, Braga tri, dok je Union Berlinu ovo bio prvi osvojeni bod.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

U skupini D Real Sociedad je u San Sebastianu svladao lisabonsku Benficu 3-1 čime je uvelike zakoračio prema osmini finala. Real Sociedad je pitanje pobjednika riješio u uvodnih dvadeset minuta. Toliko je, naime, trebalo vremena za tri pogotka domaće momčadi. Prvo je Mikel Merino glavom u šestoj minuti pogodio za 1-0 (pogodak pogledajte OVDJE), potom je Mikel Oyarzabal u 11. iskoristio pogrešku gostiju te povećao na 2-0 (pogodak pogledajte OVDJE), dok je najljepši gol postignut u 21. minuti. Tada je baš sve napravio Barrenetxea koji je iskosa precizno i snažno pogodio suprotni kut za 3-0, a taj pogodak pogledajte OVDJE (Arenasport).

Mogla je Benfica i gore nastradati u prvih 45 minuta koje je domaćin odigrao kao u transu. Poništen je jedan pogodak Real Sociedadu, dok u 29. minuti Brais Mendez nije realizirao jedanaesterac za 4-0.

U nastavku je Benfica došla do daha, ali jedino je uspjela smanjiti na 1-3 i to golom Rafa Silve u 49. minuti.

Gol Rafa Silve pogledajte OVDJE (Arenasport)

Od 64. za goste je zaigrao hrvatski reprezentativac Petar Musa. Ovim porazom Benfica je izgubila svaku šansu za osminu finala te joj ostaje tek moguća borba za trećim mjestom i Europskom ligom.

U drugom susretu ove skupine od 21 sat igraju Red Bull Salzburg i Inter. Na ljestvici Real Sociedad ima 10 bodova, Inter je na sedam, RB Salzburg na tri, dok Benfica nije osvojila ni jedan bod, a ove je srijede postigla prvi pogodak u skupini.



Tagovi

Liga prvakaNapoliUnion BerlinReal SociedadBenfica

Ostale Vijesti