REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

VIDEO PSG je novi prvak Francuske – osim ako ne izgube u naredne dvije utakmice i ako Lens ne zabije 15 pogodaka više od njih!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.05.23. | 22:51

Već u osmoj minuti je bilo 2-0 za Parižane, a Sinayoko je postavio konačan rezultat.

Nogometaši PSG-a pobijedili su Auxerre u gostima rezultatom 2-1 čime su praktički osigurali novi, ukupno 11. naslov prvaka Francuske. Kylian Mbappe odlučio je pitanje pobjednika, u 6. minuti zabio je za vodstvo, onda dvije minute kasnije je njegova momčad otišla na 2-0, da bi u nastavku Sinayoko (51.) postigao počasni pogodak za domaći sastav.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mbappeu je danas postigao svoj 27. i 28. pogodak u Ligue 1 ove sezone, ali valja naglasiti kako naslov prvaka još uvijek nije matematički osiguran. Naime, Lens ima šest bodova manje od PSG-a te bi u posljednja dva kola momčad iz francuske prijestolnice morala dvaput izgubiti, dok bi Lens u dvije utakmice morao slaviti tako da zabije 15 pogodaka više od PSG-a. A takav ishod, naravno, nije pretjerano realan…

Inače, spomenimo kako je Mbappeu za drugi pogodak asistirao Lionel Messi te je on danas postao jedini igrač ove sezone koji u svim natjecanjima kombinirano ima 20+ pogodaka i 20+ asistencija. Nevjerojatno…

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Inače, Mbappe u 93. minuti stigao do hat-tricka, ali je njegov treći pogodak na utakmici poništio VAR. Da nisu Parižani prije tri tjedna kiksali protiv Lorineta, danas bi i matematički bili novi pravci, dok će ovako proslava morati pričekati do sljedećeg kola kad PSG gostuje kod Strasbourga.



Tagovi

Paris Saint-GermainPSGKylian MbappéLionel MessiLigue 1

Ostale Vijesti