REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

VIDEO Prvo kolo – odmah kiks! Barcelona nije uspjela svladati Getafe, Raphinha i Xavi pocrvenili

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 23:22

U crvenim kartonima je Barcelona slavila rezultatom 2-1, ali je zato na semaforu ostalo 0-0

Posljednju utakmicu na nedjeljnom rasporedu 1. kola La Lige u Madridu su odigrali Getafe i Barcelona. Branitelj naslova nije uspio sezonu otvoriti pobjedom budući da na utakmici nije bilo pogodaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Svi oni koji su na utakmicu zakasnili 25 minuta, nisu puno propustili. Prvu priliku na ogledu vidjeli smo u 26. minuti kad je udarac Romeua otišao tik uz gol Sorije, da bi onda četiri minute kasnije na suprotnoj strani zaprijetio domaćin preko Sancheza, ali je njegov siloviti pokušaj s vrha 16-erca neutralizirao Ter-Stegen.

Pogodaka možda nije bilo, ali to ne znači da domaća publika nije imala razloga za slavlje. Naime, u 42. minuti je direktan crveni karton zbog udaranja laktom u glavu protivnika zaradio Raphinha. Iako je sudačka nadoknada prvog poluvremena iznosila čak 11 minuta, ozbiljnijih prilika više nije bilo.

Kako je Raphinha zaradio crveni karton pogledajte OVDJE (Arenasport)

Ni u nastavku nije bilo nekih posebno velikih prilika, s tim da usprkos igraču manje je Barcelona nastavila igrati 'svoju igru' u kojoj s ogromnim posjednom pokušavaju slomiti otpor protivnika. Getafe se dobro branio, ali onda je u 57. minuti Mata neoprezno startao, zaradio drugi žuti karton pa je tako posljednjih nešto više od pola sata odnos snaga na terenu bio izjednačen.

Crveni karton veznjaka Getafea pogledajte OVDJE (Arenasport)

U 70. minuti je Ezzalzouli pobjegao domaćoj obrani, kapetan Djene uspio ga je s rukama srušiti na tlo, ali glavni arbitar je ostao nijem. Ta njegova odluka prilično je uzrujala Xavija pa je tako na signal četvrtog suca i on dobio crveni karton od Césara Sota.

Xavijevo isključenje pronađite OVDJE (Arenasport)

Do kraja utakmice je Soria upisao jednu izvrsnu obranu na udarac debitanta Gündoğana (naknadno je svirano zaleđe), dok je svega minutu kasnije Fati (80.) iz sjajne pozicije tukao visoko preko gola. Inače, Barcelona je u 90+13. minuti tražila jedanaesterac, ali nakon pregleda VAR-a Soto je odbio zahtjeve Barceloninih igrača.

Getafe je, nekako, izdržao, dok je branitelj naslova prvaka ipak malo razočarao. No, svi znaju da je prvenstvo maraton, a ne sprint…

U ranijim utakmicama koje su bile na današnjem rasporedu La Lige je Osasuna upisala 2-0 gostujuću pobjedu protiv Celte Vigo, dok je Betis, također u gostima, iznenadio Villarreal i slavio rezultatom 2-1, a pogodak odluke postigao je Willian Jose u 90+5. minuti. Ante Budimir je u slavlju Osasune sudjelovao do 79. minute.

Pogodak Brazilca za slavlje Betisa pronađite OVDJE (Arenasport)



Tagovi

Xavi HernandezRaphinhaBarcelonaGetafe

Ostale Vijesti