REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

VIDEO Prvi od dva derbija kola pripao Benfici

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 08:35

Danas se igra dvoboj drugog protiv trećeg.

Ostala je još jedna utakmica spektakularnog 14. kola portugalske Prmere. Sporting i Porto vikend su dočekali kao lideri prvenstva s 31 bodom, Benfica je bila treća s 30, a Braga četvrta s 29.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U prvom od dva derbija, odigranom sinoć, Benfica je svladala Bragu u gostima s minimalnih 1-0 i zasjala na vrh ljestvice s 33 boda, dok će se Sporting i Porto, koji imaju dva boda manje, večeras sučeliti u Lisabonu. Jedini pogodak postigao je Casper Tengstedt već u 3. minuti susreta (VIDEO), a mladog danskog napadača u 61. minuti utakmice zamijenio je naš reprezentativac Petar Musa.

Musinoj momčadi najviše bi odgovaralo kada bi Sporting i Porto odigrali neriješeno, a to bi najviše odgovaralo i Bragi. Time bi Orlovi ostali na vrhu ljestvice, a Braga bi od vrha bila na -4.

Što se pak večerašnjeg derbija tiče, Sporting je imao praktički savršenu sezonu, ali je u posljednja tri kola upisao gostujuće poraze kod Benfice i Vitorie Guimaraes. Treći poraz u nizu ozbiljno bi uzdrmao ambicije Lavova koji se nadaju prekinuti dominaciju Benfice i Porta. Zmajevi također igraju promjenjivo, no sada imaju priliku skočiti na vrh lige, prošli su u osminu finala Lige prvaka, a svakako im u prilog ide i tradicija - slavili su u posljednjih pet međzsobnih susreta. Sporting ih je zadnji put u Kupu svladao u siječnju 2021., a u prvenstvu dalekog 16. kolovoza 2016.!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina/G)


Tagovi

BenficaBragaPetar Musa

Ostale Vijesti