Reuters
Reuters

VIDEO Poznati svi polufinalisti Cope Libertadores: Tri brazilska i jedan argentinski velikan

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 08:09

Identičnu situaciju imali smo prošle godine.

Nogometaši brazilskog Flumunensea sinoć su u paragvajskom Asuncionu svladali Olimpiju s 3-1 i s ukupnih 5-1 izborili polufinale Cope Libertadores, južnoameričke Lige prvaka. John Kennedy zabio je u 24. za vodstvo brazilske momčad, minutu prije odlaska na predah poravnao je Zabala. Sve nade u povratak i produžetke Olimpiji su ugašene u 71. kada je Cardozo dobio drugi žuti karton, a Fluminense je s igračem više do kraja dvama pogocima Germana Cana (80. i 91. minuta) stigao do ukupnog rezultata.

Fluminense će u polufinalu natjecanja (27. rujna i 4. listopada) igrati protiv brazilskog Internacionala koji je još ranije s 1-0 i 2-0 pobjedama izbacio bolivijski Bolivar. U drugom polufinalu susrest će se aktualni prvak Brazila Palmeiras (koji je s ukupnih 4-0 u četvrtfinalu izbacio kolumbijsku Pereiru) i aktualni prvak Argentine Boca Juniors koja je nakon 0-0 iz prve utakmice, preksinoć svladala argentinski Racing u Avellanedu boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što ni u drugih 120 minuta utakmice nije bilo pogodaka.

U polufinalu južnoameričke Lige prvaka tako će se susresti tri brazilska i jedan argentinski klub. Podsjetimo i prošle godine situacija je bila identična, samo što je Argentinu tada predstavljao Velez Sarsfield, a Brazil Palmeiras, viceprvak Athletico Paranaense i prvak Flamengo.

Od četiri polufinalista, Boca Juniors iz Buenos Airesa do sada je osvojila šest naslova, što je čini drugim najtrofejnijim klubom natjecanja, iza argentinskih Independientea koji ima sedam naslova. Boca Juniors je posljednju titulu osvojila 2007. Brazilski Palmeiras iz Sao Paola osvojio je tri naslova prvaka Južne Amerike od čega posljednja dva 2020. i 2021., a ovo im je četvrta godina u nizu da su dohvatili najmanje polufinale natjecanja. Internacional iz Porto Alegrea je osvojio dva naslova prvaka, 2006. i 2010. Fluminense iz Rio de Janeira nikada nije osvojio natjecanje, a jedino finale igrao je 2008. kada je iznenađujuće izgubio od ekvadorskog LDU Quita.

Tri brazilska kluba prošlu sezonu prvenstva Brazila završila su na prva tri mjesta (Palmeiras, Internacional, Fluminense), a u tekućoj sezoni Palmeiras je drugi, Fluminense peti, a Internacional 14. Prvak Argentine Boca Juniors drži dosta slabo sedmo mjesto u prvenstvu, međutim, nalaze se u dobroj formi s četiri uzastopna trijumfa u nizu. (rv)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Copa LibertadoresInternacionalFluminensePalmeirasBoca Juniors

Ostale Vijesti