REUTERS/Amanda Perobelli
REUTERS/Amanda Perobelli

VIDEO Pobijedili svi osim Botafoga: Pred zadnje kolo ostala još tri kandidata za naslov, ali prvak je praktički odlučen

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.12.23. | 17:11

Luda završnica prvenstva Brazila približava se kraju.

Od pet kandidata za naslov u pretposljednjem kolu brazilske Serie A pobjede su upisala četiri kluba, a jedini remi upisao je Botafogo, klub koji je prije 10 kola imao 14 bodova prednosti ispred vodećeg Palmeirasa, ali u spomenutih posljednjih 10 kola nije upisao pobjedu i pao je na peto mjesto ljestvice, s pet bodova manje od Palmeirasa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Botafogo je u 37. kolu odigrao 'nulu' na Olimpijskom stadionu u Rio de Janeiru protiv Cruzeria. S tim rezultatom momčad iz Rija ostala je bez šanse za naslovom (kolo prije kraja imaju pet bodova manje od vodećeg Palmeirasa), a klub u većinskom vlasništvu Ronalda Nazarija ne samo da je osigurao ostanak, već i nastup u Copi Sudamericani u idućoj sezoni. Cruzerio je dobar dio sezone bio u zoni ispadanja, ali je s devet osvojenih bodova u posljednjih pet kola stigao do nastupa u međunarodnom natjecanju.

Minimalnu 1-0 pobjedu upisao je i Gremio protiv Vasco Da Game, no, s obzirom na to da su pobjede upisali Atletico Mineiro protiv Sao Paula (2-1), Flamengo proitiv Cuiabe (2-1) i Palmeiras protiv prvaka Južne Amerike Fluminensea (1-0), momčad iz Porto Alegrea ostala je bez šanse za naslovom (Gremio ima četiri boda manje od Palmeirasa), a do naslova mogu Palmeiras, Atletico Mineiro i Flamengo.

U uvjerljivo najboljoj situaciji je aktualni prvak Palmeiras koji ima tri boda prednosti te im je u posljednjem kolu dovoljan i bod protiv sada sigurno Ronaldovog Cruzeira, a Palmeiras do naslova može i s porazom. Naime, u slučaju istog broja bodova, gleda se broj pobjeda. Palmeiras trenutno ima 20 pobjeda, jednu više od Mineira i Flamenga. No, kada bi Palmieras izgubio od Cruzeira, a Atletico Mineiro i Flamengo svladali Bahiju i Sao Paulo u gostima, o naslovu bi odlučivala gol-razlika. Palmeiras je trenutno na +31, Atletico Mineiro na +23, a Flamengo na +15.

Prema tome, aktualni prvak Brazila, ujedno i najtrofejniji brazilski klub, na korak je do rekordnog 12. naslova, četvrtog u posljednjih osam godina...

Posljednje kolo brazilske Serie A igra se u noći sa srijede na četvrtak u 1.30 po hrvatskom vremenu...



Tagovi

brazilska Serie APalmeirasAtletico MineiroCruzeiroRonaldoFlamengoBotafogo

Ostale Vijesti