REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

VIDEO Petarda Parižana kao najava novog naslova koji je sve bliži

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 22:56

Nikakve šanse nije imala momčad s Korzike koja će dogodine igrati u Ligue 2, a u samoj završnici ogleda vidjeli smo i boksački obračun Hakimija i Manganija nakon čega su obojica isključena.

Rutinski, praktički bez imalo muke, PSG je svladao Ajaccio rezultatom 5-0. A to je, uostalom, bilo i očekivano. Parižane predvode Messi, Mbappe, Ramos i Marquinhos, a Ajaccio Marchetti, Avinel, El Idrissy i ostali igrači za koje su čuli samo oni najzagriženiji pratitelji Ligue 1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je brana gostiju izdržala prvih 20 minuta udarnog presinga PSG-a, na poluvremenu je na semaforu stajalo 2-0. Prvo je u 22. minuti precizan bio Ruiz, 11 minuta kasnije se u listu strijelaca upisao Hakimi, da bi onda u prvih 10 minuta u nastavku s dva brza pogotka Mbappe (47., 54.) otklonio svaku mogućnost da 'otočani' danas naprave nekakvu senzaciju u Gradu svjetla.

Prije početka današnje utakmice, 55 bodova je dijelilo ove dvije momčadi. Budući da najbolji klupski strijelac Belaili (6) nije konkurirao za današnji ogled zbog ozljede, u Ajacciou su se nadali samo da će poraz biti što manji. Ranije ove sezone PSG je slavio rezultatom 3-0, tu pobjedu su Parižanima osigurali dvostruki strijelac i jednostruki asistent Mbappe te dvostruki asistent i jednostruki strijelac Messi, ali danas nije bilo potrebno da Argentinac 'upali trubo' već su ostali odradili posao za njega.

Sve pogotke s utakmice PSG – Ajaccio pogledajte OVDJE (Arenasport)

U 73. minuti je Marquinhos zabio za 5-0, s tim da se pogodak ipak vodi kao autogol Youssoufa, da bi onda svega par minuta kasnije nakon jednog potpuno nepotrebnog šakačkog obračuna koji je uslijedio nakon prekršaja nad Messijem crvene kartone dobili Hakimi kod domaćina te Mangani kod gostiju.

Inače, bio je ovo osmi poraz u posljednjih 10 ogleda Ajaccioa (uz dva remija), dok je PSG upisao svoju četvrtu pobjedu u posljednjih pet nastupa u Ligue 1(uz jedan poraz od Lorienta).

Zanimljivo, Ajaccio je ove sezone zabio 22 pogotka, imaju najgori napad lige, dok je kod Parižana samo Mbappe bio autor 26 pogodaka.

Valja naglasiti za kraj kako s ovim slavljem PSG zadržava +6 u odnosu na prvog pratitelja Lens, dok Tudorov Marseille, uz utakmicu manje, za Parižanima sada kaska nedostižnih 11 bodova.

U ranijoj utakmici dana Strasbourg je s 2-0 svladao Nicu, a oba pogotka djelo su Dialloa (1., 59. – 11m.).

Pogotke s utakmice Strasbourg – Nica pogledajte OVDJE (Arenasport)



Tagovi

AjaccioPSGParis Saint-GermainKylian Mbappé

Ostale Vijesti