REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

VIDEO Pep Guardiola iz Girone dovodi 19-godišnjeg brazilskog wunderkinda

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 09:26

Ove sezone zabio je sedam golova i upisao sedam asistencija.

Girona je apsolutni hit ne samo LaLige, već svih Liga petice. Na početku sezone nitko nije mogao očekivati da će katalonski klub, u vlasništvu City Group grupacije, nakon 23 kola držati drugo mjesto s tek dva boda manje od Real madrida i čak šest više od druge Barcelone. Nitko nije mogao očekivati da će Girona, nakon više od polovice prvenstva, biti legitimni kandidat za titulu španjolskog prvaka! A jedan od najboljih igrača Girone u tekućoj sezoni je 19-godišnji brazilski krilni-napadač Savio.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Savio je u Europu stigao 2022., kada ga je a 6.5 milijuna eura kupio francuski Troyes. Odmah ga je poslao na posudbu u PSV u kojem je igrao pretežito za drugu momčad, a ove sezone posuđen je u Gironu. I Savio je jedinostavno eksplodirao. U 27 utakmica zabio je sedam pogodaka, od čega pet u Primeri, a tome je pridodao i sedam asistencija. Igra s lijevom nogom, na lijevoj strani napada, a s obzirom na ovosezonske performanse izgledno je da će sezonu zaključiti s 'double-double' učinkom.

Prema pisanju Fabrizija Romana, Savio će ubrzo potpisati ugovor s Manchester Cityjem i od sljedeće sezone biti igrač aktulanog engleskog prvaka koji je 'pobijedio', tvrdi Romano, engleske i njemačke klubove koji su također pokušali dovesti Savija.

Savio ima ugovor s Troyesom do 2027. godine, Transfermarkt ga procijenjuje na 30 milijuna eura, no, špekulira se kako će transferna odšteta iznositi nekoliko desetaka milijuna više.

Savio je bio član svih brazilskih mladih reprezentacija, a za seniorsku još uvijek nije dobio poziv.



Tagovi

GironaTroyesManchester CitySavioPep GuardiolaPere Guardiola

Ostale Vijesti