REUTERS/Violeta Santos Moura
REUTERS/Violeta Santos Moura

VIDEO Pep 'bijesan' unatoč pobjedi: “To je neprihvatljivo zbog zdravlja igrača!”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 10:20

S njim se kasnije složio i trener Arsenala

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola kaže da je neprihvatljivo da njegova momčad mora igrati polufinale FA Cupa tako brzo nakon četvrtfinala Lige prvaka. City je svladao Chelsea 1-0 i došao do drugog uzastopnog finala, ali Guardiola je kritizirao njihov raspored nakon poraza od Real Madrida. Guardiola je rekao da su Coventry i Manchester United - koji igraju u nedjelju na Wembleyu - trebali igrati u subotu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nije mi jasno kako smo preživjeli", dodao je šef Cityja.

City je izgubio na jedanaesterce od Real Madrida u srijedu nakon što je nakon produžetaka završilo ukupnim rezultatom 4-4. Guardiolin argument je da je drugo polufinale FA Cupa između Manchester Uniteda i Coventryja, koji nisu u europskom natjecanju, trebalo prebaciti na subotu kako bi se njegovim igračima omogućio dodatni dan za oporavak.

"Neprihvatljivo je pustiti nas da igramo danas", rekao je za BBC Sport. "To je nemoguće, zbog zdravlja igrača. To nije normalno. Sto dvadeset minuta, emocije Madrida, način na koji gubimo, iskreno. Znam da je ova zemlja posebna, ali to je zbog zdravlja igrača."

Kasnije, na svojoj tiskovnoj konferenciji, Guardiola je nastavio sa svojom kritikom - opisujući domaći i međunarodni kalendar kao "neodrživ". Sljedeći susret City igra u četvrtak, kada gostuje kod Brightona u Premier ligi (20 sati).

"Samo želim zaštititi svoje igrače. To je zdrav razum. Ne tražim nešto posebno ili privilegiju", rekao je Guardiola.

Trener Arsenala Mikel Arteta, čija je momčad u subotu pobijedila Wolvese u Premier ligi nakon što je u srijedu izgubila od Bayern Münchena u Ligi prvaka, složio se s Guardiolinim komentarima.

"Ne radi se o nama, Pepu ili meni. Radi se o dobrobiti igrača", rekao je Arteta, koji je bio Guardiolin pomoćnik u Cityju prije nego što se pridružio Arsenalu 2019. godine.

“Kada se natječete u europskim natjecanjima, svaka momčad se mora natjecati na isti način. Ne možete imati momčad koja nije igrala sedam dana, ili tri dana prije i ima više vremena za oporavak, a onda morate igrati u Premier ligi i FA Cupu. To nije u redu."



Tagovi

Pep GuardiolaManchester CityArsenalFA Cup

Ostale Vijesti