REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

VIDEO On je to radio puno prije današnjih idola

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 29.12.22. | 21:23

Sve čime su vas oduševili Cruyff, Zidane, Cristiano Ronaldo, Neymar, Ronaldo, Seedorf, Ronaldinho prije njih je napravio Pele

Stalne su usporedbe nogometnih era i velikih majstora sa sadašnjim zvijezdama. Dojam je da je sve manje onih koji vjeruju da bi najveći iz sredine prošlog stoljeća mogli uspješno igrati i u današnje vrijeme. Pele je isto bio jedna od sličnih tema i analiza kako bi se snašao u današnje vrijeme.

Zagovornici tvrde da bi takva veličina u modernom nogometu igrao još lakše, a kao argumente navode uglavnom moderniju opremi, lakše i kvalitetnije lopte, bolje terene, neusporedivo veću zaštitu zvijezda od strane sudaca. Protuteža je opet stas i fizionomija nekadašnji velikana, drugačiji način treniranja te sam nogomet koji je evoluirao.

Kada je Pele u pitanju, on je napadač koji je svojim fizičkim i tehničkim karakteristikama možda najbliži onome što nazivam modernim napadačem – vrhunskoj klasi našeg doba. Pogađao je i lijevom i desnom, bio izvanredan u zraku, brz, prodoran, psihički savršeno stabilan. Kao takav, Brazilac je bio inspiracija mnogim budućim nogometnim zvijezdama. Mlađi nisu imali privilegiju vidjeti ga na djelu, no zanimljiv video otkriva nam kako su idoli generacija i generacija zaljubljenika u nogomet neke od svojih najpoznatijih poteza prekopirali upravo od Pelea.

Pred vama su Cruyff, Zidane, Cristiano Ronaldo, Neymar, Da Lima Ronaldo, Seedorf, Ronaldinho... I Pele, koji je sve to radio prije njih, prije više od pola stoljeća...



Tagovi

PeleBrazilLionel Messi

Ostale Vijesti