REUTERS/Heiko Becker
REUTERS/Heiko Becker

VIDEO Od euforije do užasa u šest dana: Borussia kiksala kod davljenika i ponudila novu šansu Bayernu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.04.23. | 22:31

Veliko razočaranje za navijače momčadi iz Dortmunda.

U prvoj utakmici 30. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bochum i Borussia Dortmund odigrali su 1-1. Rezultat je to koji predstavlja golemo razočaranje za igrače, ali i navijače popularnih Milijunaša iz Dortmunda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je prošlu subotu sastav Edina Terzića uvjerljivo pobijedio Eintracht s 4-0, a istovremeno je Bayern poražen kod Mainza, Borussia je preuzela čelno mjesto na prvenstvenoj ljestvici i držala je sudbinu naslova prvaka u svojim rukama. No, već u prvom od posljednjih pet kola, doživjeli su šok kod Bochuma koji se grčevito bori za opstanak.

Domaće je u vodstvo doveo 37-godišnji Francuz Anthony Loilla, koji je već u 5. minuti svladao Gregora Kobela sjajnim udarcem sa 20-ak metara. Svega dvije minute kasnije, poravnao je Karim Adeyemi. Iako je do kraja ostalo preko 80 minuta, rezultat se više nije mijenjao.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE. (Sportklub)

Vodeća Borussia sada ima 61 bod, no ostavila je mogućnost Bayernu da ju pretekne u slučaju domaće pobjede protiv posljednje Herthe u nedjelju s obzirom da Bavarci imaju 59 bodova. S obzirom na to u kakvoj su formi, nije isključeno da za dva dana svjedočimo novoj bundesligaškoj senzaciji.

Bochum je, pak,,ostao na 15. mjestu, ali sada ima 28 bodova, tri više od 16. Stuttgarta koji se nalazi na poziciji koja vodi u kvalifikacije za ostanak, a četiri više od 17. Schalkea 04 koji je u zoni ispadanja. (im/hina)



Tagovi

Borussia DortmundBochumBundesliga

Ostale Vijesti