REUTERS/Craig Brough
REUTERS/Craig Brough

VIDEO Nizozemski derbi prekinut, navijači gađali zvijezdu Ajaxa

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 23.04.23. | 19:19

Ružni trenuci u Eindhovenu.

U derbiju 30. kola nizozemske Eredivisie, susreli su se drugoplasirani PSV i Ajax koji se nalazi na 3. mjestu. Bio je to izravan duel za 2. mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka. PSV je slavio s uvjerljivih 3:0 i u završnicu prvenstva ulazi s tri boda više od Kopljanika, no utakmicu je obilježilo skandalozno ponašanje domaćih navijača.

Oni su u 60. minuti gađali zvijezdu Ajaxa Stevena Berghuisa, a sudac je odmah prekinuo dvoboj i povukao momčadi s terena.

Prekid utakmice možete pogledati OVDJE. (Sportklub)

Stanje na tribinama u jednom je trenutku potpuno eskaliralo, no nakon smirenja situacije, utakmica je nastavljena poslije 15-ak minuta. Prekid se dogodio kod vodstva domaćih od 2:0, a do kraja su još jednim golom potvrdili slavlje.

Golove za veliku pobjedu PSV-a zabili su dvostruki strijelac Luuk de Jong te mladi Xavi Simons.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE. (Sportklub)

Spomenimo i da je ovim porazom Ajax praktički ostao bez izgleda za obranom krune, pošto imaju 11 bodova manje od Feyenoorda, a do kraja prvenstva su još četiri kola. Da poraz bude još bolniji, moglo bi im se dogoditi da su danas propustili šansu za plasmanom u najelitnije europsko klupsko natjecanje. Za novi plasman u Ligu prvaka, morat će čekati kiks današnjeg rivala. (im)



Tagovi

PSV EindhovenAjaxEredivisieSteven Berghuis

Ostale Vijesti