REUTERS/Ricardo Moraes
REUTERS/Ricardo Moraes

VIDEO Neymar srušio Pelea, Bielsa startao pobjedom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 08:45

Nastavljeno je prvo kolo južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026.

Kvalifikacijske utakmice se igraju i u Južnoj Americi, ali za Svjetsko prvenstvo u Meksiku, Sjedinjenim Državama i Kanadi 2026. Dakako da se u noći s petka na subotu po srednjoeuropskom vremenu dogodilo očekivano: Neymar je postao najbolji strijelac u povijesti brazilske reprezentacije, prestigavši Pelea.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U 125 međunarodnih utakmica Neymar je zabio 79 golova, a Edson Arantes do Nascimento Pele, koji je preminuo 29. prosinca prošle godine, postigao je 95 golova za reprezentaciju u 113 utakmica, no tu su uključene i prijateljske utakmice s raznim reprezentacijama Brazila, što Međunarodna udruga nogometnih saveza (FIFA) nije priznala. Tako je Pele, trostruki svjetski prvak s Brazilom (1958., 1962., 1970.), od 1957. do 1971. zabio 77 golova u 92 službene utakmice.

Neymar, koji od ljeta igra za saudijski nogometni klub Al Hilal, a ujedno je i kapetan brazilske reprezentacije, ima prosjek od 0,63 gola po utakmici. Tridesetjednogodišnji Neymar utakmicu protiv Bolivije započeo je ravnopravno s Peleom i mogao ga je nadmašiti u 17. minuti kada je izveo kazneni udarac, ali je njegov mlak udarac lako obranio vratar Guillermo Viscarra (VIDEO). Tako je Neymar morao čekati drugo poluvrijeme u kojem je dva puta bio uspješan, prvo u 61. minuti, pa u 90. minuti.Dva puta se među strijelce upisao i Rodrygo (24, 53), a na 3-0 povisio je Raphinha. Jedini pogodak za goste postigao je Victor Abrega u 78. minuti.

"Jako sam sretan, nemam riječi jer nikad nisam zamišljao da ću postići ovaj rekord. Od ovog trenutka, želim reći da to što sam to učinio ne znači da sam bolji od Peléa", rekao je Neymar novinarima nakon utakmice.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

U drugoj utakmici dana Urugvaj je s novim izbornikom, Argentincem Marcelom Bielsom, nadvisio Čile 3-1. Strijelci su bili Nicolas de la Cruz u 38. (VIDEO) i 71. minuti (VIDEO), te Federico Valverde (45+2.), a smanjio je Arturo Vidal (74.). (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NeymarBrazilska nogometna reprezentacijaPeleSvjetsko prvenstvo u nogometu 2026Marcelo Bielsa

Ostale Vijesti