Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

VIDEO Nevjerojatno preplašeni United popio tri komada na Etihadu, a trebao je i puno više

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 18:20

Phil Foden heroj je plavog dijela Manchestera

Sasvim je jasno da je Man. City bolja momčad od Man. Uniteda pa da iz te perspektive Erik ten Hag pristupa planu igre s velikim oprezom. I svaka čast Pepu Guardioli, Erlingu Haalandu i cijeloj momčadi Cityja, ali da se jedan Manchester United osjeća poput srne pred farovima jurećeg automobila i da veći dio utakmice provede na zadnjoj nozi ustrašen i u grču, e to mora ići na dušu trenera Crvenih vragova. U kakvoj god se situaciji nalazio, ovakve postavke igre za United su u najmanju ruku sramotne... Da nije bilo briljantnog dalekometnog projektila Marcusa Rashforda, a da je s druge strane bilo malo više koncentracije kod Cityjevih napadača (ponajviše Haalanda), City je trebao nanijeti 'teške tjelesne ozljede' mrskom rivalu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

I bilo bi sasvim zasluženo. Jer, na Etihadu se upravo odigrala 'viktorija' na jedan gol, deset na deset u 20 metara Uniteda iz kojih su Vragovi na koncu izašli – poraženi s 1-3. A trebalo je biti osjetno više.

Građani su u prvom poluvremenu odapeli 18 udaraca prema gostujućim vratima, a od 2003., od kada se Opta vodi tu statistiku, United je još samo jednom bio pod tako teškom paljbom – protiv Fulhama 2009. godine.

No to je tako u nogometu, nakon što je United bio stisnut na startu susreta, Bruno Fernandes je u osmoj minuti znalački pričekao trk Rashforda pa ga onda proigrao, a ovaj bombom u lijeve rašlje šokirao rasprodani Etihad. Rashford nije ni dignuo glavu prema vratima Edersona, naciljao je opalio i smjestio loptu za vodstvo Uniteda.

A onda je City dodatno pojačao pritisak i teško je povjerovati da nije zabio za izjednačenje do velikog odmora. Koncem poluvremena, domaći igrači su pripremili mrtvi zicer Haalandu koji je trebao poluvisoku loptu ugurati u praznu mrežu s metra udaljenosti, ali Norvežanin je upisao promašaj kakav valjda nije od mlađih pionira. Baš očajan udarac...

Drugi dio je donio još odlučniji City, a na pogodak je trebao čekati do 56. minute. Phil Foden je poželio odgovoriti na Rashfordov izazov pa je majstorskim pogotkom smjestio loptu na isto mjesto gdje ju je smjestio njegov reprezentativni kolega za ludnicu na Etihadu! Foden se jednostavno riješio Lindelofa pa onda zavrnuo u druge rašlje...

Nije, međutim, Foden tu stao sa svojim herojskim nastupom. Odlučio je vlastoručno odlučiti derbi i u 80. minuti je zabio još jedan za pobjedu Cityja. Odigrao je loptu na Alvareza, ovaj mu je vratio loptu, a onda je Foden prizemnim udarcem pronašao suprotnu malu mrežicu za 2-1 Građana.

Pobjedu je zaključio Haaland koji se pogotkom u 92. minuti iskupio za nevjerojatan promašaj u prvom dijelu. Rodri je uzeo loptu Amrabatu, proigrao Norvežanina koji jednostavno pogađa u drugi kut za novo slavlje Guardiolinih trupa, inače šesto u posljednjih sedam ogleda protiv gradskog rivala.

U novoj pobjedi svoje momčadi nisu sudjelovali Joško Gvardiol i Mateo Kovačić koji su imali najbolja mjesta na stadionu, ona na klupi.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)




Tagovi

Premier ligaManchester CityManchester UnitedPhil FodenMarcus RashfordErling Haaland

Ostale Vijesti