REUTERS/Pascal Rossignol
REUTERS/Pascal Rossignol

VIDEO Nemoćna Olimpija pala bez ispaljenog metka, Lille prihvatio darove i rutinski slavio

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.09.23. | 18:39

Kanađanin je imao tri velika promašaja na utakmici, ali je zato bio precizan s bijele točke, da bi onda konačan rezultat postavio Yezici.

Na svojem prekrasnom Pierre-Mauroy stadionu nogometaši Lillea svladali su Olimpiju iz Ljubljane rezultatom 2-0 i tako došli do svojih prvih bodova u grupnoj fazi Konferencijske lige. Prvi pogodak na utakmici postigao je Kanađanin David iz dvojbenog, odnosno lako dosuđenog kaznenog udarca u 43.minuti, da bi onda konačan rezutat postavio Turčin Yazici u 90+2. minuti nakon velike greške obrane Zmajčeka.

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

Iako rezultat nije uvjerljiv, pobjeda domaćina praktički tijekom cijele utakmice nije dolazila u pitanje. Slovenska momčad je na ovom ogledu upisala tek jedan udarac u okvir gola Chevaliera te praktički nisu stvorili nijednu ozbiljnu priliku na cijelom ogledu.

Što se tiče Lillea, dvije najbolje prilike na utakmici, osim samih pogodaka, domaćin je propustio u 30. i 32. minuti. U obje situacije je u glavnoj ulozi bio David, oba puta nakon ubačaja s desne strane, ali oba njegova pokušaja glavom nisu išla u okvir gola Matevža Vidovšeka.

Slovenci su se došli ‘potući’ na sjever Francuske, napravili su čak 23 prekršaja na utakmici, ali prema naprijed su bili iznimno jalovi te na taj način nikako nisu mogli do pozitivnog rezultata.

Prvi pogodak na utakmici postigao je David u 43.minuti s bijele točke nakon što je jedan duel Doffa i Haraldssona nizozemski arbitar Kooij označio dovoljnim za najtrožu kaznu. David je bio siguran te je posalo loptu u jednu, a Vidovšeka u drugu stranu – 1-0

Pogodak Davida pogledajte OVDJE (Arenasport)

U nastavku je Lille kontrolirao tijek utakmice, Olimpija nije pronalazila način kako bi ugrozila gol domaćina, a kad su već svi mislili kako će utakmica završiti minimalnim rezultatom, u sudačkoj nadoknadi se pojavio Yazici.

Turčin je kaznio nesmotrenost Muhamedbegovića te se s kojih 25 metara sjurio sam prema golu gostujućeg čuvara mreže te ga onda rutinski svladao. Bio je to drugi pogodak 26-godišnjeg ofenzivca ove sezone i prvi u Europi.

Drugi pogodak na utakmici pogledajte OVDJE (Arenasport)

Spomenimo kako su za slovensku momčad utakmicu započeli Ivan Posavec (bivši igrač Varaždina, zamijenjen u 58.minuti) te Admir Bristrić (bivši igrač Rijeke, zamijenjen u 69.minuti), dok Raul Florucz (bivši igrač Lokomotive) nije konkurirao za ovaj ogled zbog ozljede.

U drugom kolu u skupini A Lille gostuje kod KÍ Klaksvíka (5. listopada), dok Olimpija na svojem terenu dočekuje Slovan Bratislavu. (I.A.S.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Olimpija LjubljanaLilleKonferencijska liga

Ostale Vijesti