REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

VIDEO Napoli tek u drugom poluvremenu slomio otpor Spezije, ključni trenutak laki kazneni udarac

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 05.02.23. | 14:27

Dva pogotka zabio je Osimhen, jedan Kvaradona

Vodeći Napoli uvjerljivo je slavio na gostovanju u La Speziji u prvoj nedjeljnoj utakmici 21. kola Serije A, koja je započela pola sata iza opdneva. Završilo je 0:3, a sva tri pogotka pala su u drugom poluvremenu.

Gosti su kontrolirali loptu, a domaći prijetili iz kontri na terenu koji je uži i kraći od većine u prvom razredu talijanskog nogometa. Na odmor se otišlo s 0:0, trener gostiju Luciano Spalletti zamijenio je Lozana Politanom. No, ključni trenutak dogodio se već u 46. minuti, slučajno, kad je Arkadiusz Reca nesmotreno odbio loptu rukom skrivivši čisti kazneni udarac kojeg je minute kasnije realizirao Hviča Kvarachelija alias Kvaradona. Vratar Dragowski je pogodio stranu, ali ne i visinu udarca, jer Gruzijac je gađao i pogodio rašlje.

Situaciju pogledajte OVDJE (prava ima Arenasport)

Potom su Napolitanci održavali vodstvo, a na scenu je u svom stilu stupio Victor Osimhen, dvama pogocima (68., 73.) kaznivši pogreške domaće obrane i vratara.

Pogotke pogledajte OVDJE odnosno OVDJE.

Napoli je tako povećao prednost nad najbližim konkurentima na 16 bodova (barem do navečer), a Spezia je ostala 17. s bodom više od zone ispadanja.(rv)



Tagovi

NapoliSpeziaSerie AHviča KvarachelijaVictor Osimhen

Ostale Vijesti