VIDEO: Napoli ostao u igri za drugi krug, City u završnici slomio Feyenoord

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.11.17. | 22:35

Šahtar propustio osigurati drugi krug.

Manchester City svladao je na domaćem terenu Feyenoord pogotkom u završnici utakmice, a Napoli je s 3:0 na San Paolu svladao Šahtar i ostao u igri za nokaut fazu. Napolitanci, tako, za prolaz u posljednjem kolu moraju svladati Feyenoord u Rotterdamu i čekati pobjedu Cityja u Ukrajini.

Iako je Manchester City od samog početka utakmice uspostavio visoki postotak posjeda lopte i cijelo se vrijeme “vrtio” oko kaznenog prostora gostuju, prva prilika zabilježena je tek u 21. minuti kada je Sergio Aguero opalio s ruba kaznenog prostora, ali je lopta otišla točno u Brada Jonesa.

Na sljedeću priliku čekali smo desetak minuta, Kevin De Bruyne je centrirao, a Aguero ponovno pokušao, ovaj puta glavom preko gola. Do kraja poluvremena vidjeli smo po jednu dobru priliku s obje strane. Za Feyenoord je prvi put na utakmici zaprijetio Sam Larsson, a na drugoj strani odličnu je priliku imao Bernardo Silva.

U nastavku utakmice Manchester City je uspostavio još veći posjed lopte, Guardiolina momčad je složila nekoliko velikih prigoda, no opasan je bio i Feyenoord koji je jako dobro stajao na terenu i u dva je navrata mogao doći do pogotka kojim bi šokirao domaćine.

Kada se činilo da će utakmica završiti bez pogodaka, u 88. se ukazao Raheem Sterling koji je nakon duplog pasa s Ilkayem Gundoganom lijepo zabio za pobjedu svoje momčadi. 

Druga utakmica skupine je ipak bila puno zanimljivija. Prvi dio na San Paolu bio je prilično izjednačen. Obje ekipe imale su po nekoliko prilično opasnih pokušaja pred suparničkim golom, ali se mreže nisu tresle sve do 57. minute kada je Napoli poveo sjajnim pogotkom Lorenza Insignea koji je opalio s 20 metara i matirao Andrija Pjatova.

Napoli je u nastavku utakmice uspostavio potpunu dominaciju te je pitanje pobjednika riješio u razmaku od 81. do 83. minute kada su poentirali prvo Piotr Zielinski, a potom i Dries Mertens za konačnih 3:0 i nastavak nade Napolitanaca u drugi krug. 

(Foto: Action Images)


Ostale Vijesti